Met wraps kun je alle kanten op! Geschikt voor zowel lunch als diner en ook nog eens makkelijk mee te nemen. Je kunt er gerechten mee maken in de oven, magnetron, pan en gewoon koud. De keuze is reuze. Deze keer ging ik voor fantastische quesadilla’s met pulled chicken, paprika en kaas. Ontzettend eenvoudig, mega lekker en helemaal kidsproof.
WAT HEB JE NODIG (2 quesadilla’s):
- 4 wraps
- 200 gr kipfilet
- handje geraspte kaas (ong 30 gr)
- 1 bouillonblokje naar keuze
- 1 kleine puntpaprika
- 1 gele paprika
- 150 ml barbecuesaus (ik gebruikte deze suikervrije)
- 1 tl knoflook
- peper en zout
- olijfolie
- bosje verse peterselie
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een ruime pan met water aan de kook en verkruimel hierin het bouillonblokje. Voeg de kipfilets toe en laat 15-20 minuten koken.
- Haal de kipfilets uit de pan en maak er pulled chicken van door het vlees met twee vorken uit elkaar te trekken. Je kunt de filets ook in een kom doen en een handmixer gebruiken om de kip te shredden. Dit gaat een stuk sneller!
- Mix de pulled chicken met het knoflookpoeder, de barbecuesaus en een snuf peper en zout.
- Snijd de paprika in dunne reepjes en hak de peterselie fijn.
- Verdeel de helft van de kip over een van de wraps. Leg er vervolgens de helft van de paprika, de helft van de kaas en de helft van de peterselie op. Leg er een tweede wrap bovenop en duw stevig aan.
- Verhit 1 el wat olijfolie in een koekenpan. Wanneer de olie heet is, draai je het vuur laag. Leg de quesadilla in de pan en bak 2-3 minuten op laag vuur. Draai vervolgens om en bak nog 2-3 minuten totdat de quesadilla lekker knapperig is geworden. Herhaal voor de tweede quesadilla.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Met wraps kun je alle kanten op! Geschikt voor zowel lunch als diner en ook nog eens makkelijk mee te nemen. Je kunt er gerechten mee maken in de oven, magnetron, pan en gewoon koud. De keuze is reuze. Deze keer ging ik voor fantastische quesadilla’s met pulled chicken, paprika en kaas. Ontzettend eenvoudig, mega lekker en helemaal kidsproof.
WAT HEB JE NODIG (2 quesadilla’s):
- 4 wraps
- 200 gr kipfilet
- handje geraspte kaas (ong 30 gr)
- 1 bouillonblokje naar keuze
- 1 kleine puntpaprika
- 1 gele paprika
- 150 ml barbecuesaus (ik gebruikte deze suikervrije)
- 1 tl knoflook
- peper en zout
- olijfolie
- bosje verse peterselie
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een ruime pan met water aan de kook en verkruimel hierin het bouillonblokje. Voeg de kipfilets toe en laat 15-20 minuten koken.
- Haal de kipfilets uit de pan en maak er pulled chicken van door het vlees met twee vorken uit elkaar te trekken. Je kunt de filets ook in een kom doen en een handmixer gebruiken om de kip te shredden. Dit gaat een stuk sneller!
- Mix de pulled chicken met het knoflookpoeder, de barbecuesaus en een snuf peper en zout.
- Snijd de paprika in dunne reepjes en hak de peterselie fijn.
- Verdeel de helft van de kip over een van de wraps. Leg er vervolgens de helft van de paprika, de helft van de kaas en de helft van de peterselie op. Leg er een tweede wrap bovenop en duw stevig aan.
- Verhit 1 el wat olijfolie in een koekenpan. Wanneer de olie heet is, draai je het vuur laag. Leg de quesadilla in de pan en bak 2-3 minuten op laag vuur. Draai vervolgens om en bak nog 2-3 minuten totdat de quesadilla lekker knapperig is geworden. Herhaal voor de tweede quesadilla.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie