Er gaat niets boven een heerlijke orzopasta! Deze ratatouille orzo met burrata is niet alleen heel makkelijk om te maken, maar hij staat ook nog eens binnen de kortste keren op tafel én is hartstikke voedzaam dankzij de vele groenten die erin zitten. Ben je op zoek naar meer gerechten met orzo? Wat dacht je van deze orzo met pesto van gegrilde courgette en kipgehaktballetjes of orzo met boerenkoolsaus en bimi? Allemaal heerlijke gerechten die in nog geen half uur op tafel staan!
Wat is ratatouille eigenlijk?
Ratatouille is een gerecht uit de Franse keuken dat bestaat uit gestoofde groenten zoals aubergine, courgette, paprika, ui en tomaat. Het woord “ratatouille” komt van het Occitaanse woord “ratatolha” wat “gemengde groentestoofpot” betekent. Het gerecht is ontstaan in de regio Provence in het zuidoosten van Frankrijk en is een populair vegetarisch gerecht in de Franse keuken. Ratatouille wordt meestal geserveerd als bijgerecht, maar kan ook worden gegeten als hoofdgerecht, bijvoorbeeld met brood, rijst óf pasta. En dat laatste is precies wat ik bij dit gerecht heb gedaan.
De ratatouille orzo met burrata bevat namelijk de geroosterde groenten die we kennen uit een klassieke ratatouille, namelijk courgette, aubergine, paprika en tomaat. Deze groenten worden samen met wat heerlijke Italiaanse kruiden geroosterd in de oven waarna ze aan de orzo worden toegevoegd. Een fantastisch vegetarisch gerecht. De burrata bovenop maakt het helemaal af!

Geef een reactie