Er gaat niets boven een heerlijke orzopasta! Deze ratatouille orzo met burrata is niet alleen heel makkelijk om te maken, maar hij staat ook nog eens binnen de kortste keren op tafel én is hartstikke voedzaam dankzij de vele groenten die erin zitten. Ben je op zoek naar meer gerechten met orzo? Wat dacht je van deze orzo met pesto van gegrilde courgette en kipgehaktballetjes of orzo met boerenkoolsaus en bimi? Allemaal heerlijke gerechten die in nog geen half uur op tafel staan!

Wat is ratatouille eigenlijk?

Ratatouille is een gerecht uit de Franse keuken dat bestaat uit gestoofde groenten zoals aubergine, courgette, paprika, ui en tomaat. Het woord “ratatouille” komt van het Occitaanse woord “ratatolha” wat “gemengde groentestoofpot” betekent. Het gerecht is ontstaan in de regio Provence in het zuidoosten van Frankrijk en is een populair vegetarisch gerecht in de Franse keuken. Ratatouille wordt meestal geserveerd als bijgerecht, maar kan ook worden gegeten als hoofdgerecht, bijvoorbeeld met brood, rijst óf pasta. En dat laatste is precies wat ik bij dit gerecht heb gedaan.

De ratatouille orzo met burrata bevat namelijk de geroosterde groenten die we kennen uit een klassieke ratatouille, namelijk courgette, aubergine, paprika en tomaat. Deze groenten worden samen met wat heerlijke Italiaanse kruiden geroosterd in de oven waarna ze aan de orzo worden toegevoegd. Een fantastisch vegetarisch gerecht. De burrata bovenop maakt het helemaal af!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr orzo
  • 1 bol burrata
  • 1 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 rode ui en 1 teen knoflook
  • 125 gr cherrytomaten
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 70 gr tomatenpuree
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie
  • verse basilicum
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Breng ook een pan met water aan de kook.
  2. Kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking en vang een half kopje kookvocht op bij het afgieten.
  3. Snijd de aubergine, courgette en paprika in blokjes en verdeel over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, de Italiaanse kruiden en een snuf peper en zout. Mix alles en bak 20 minuten in de oven.
  4. Halveer de cherrytomaten, snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd de zongedroogde tomaten in stukjes.
  5. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de ui. Voeg vervolgens de gezeefde tomaten, tomatenpuree, cherrytomaten, zongedroogde tomaten, geroosterde groenten, knoflook en een handje verse basilicum toe. Mix door elkaar en voeg vervolgens de orzo en het kookvocht toe. Breng alles op smaak met peper en zout.
  6. Verdeel de orzo over de borden en garneer met de burrata, een scheutje olijfolie, peper en verse basilicum.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept