Het is geen nieuws dat ik een pasta-addict ben. Ik zou het werkelijk elke dag van de week kunnen eten. Het chille aan pasta is dat je er zo mee kunt variëren. Soms maak ik pasta met gehakt, kip of spek, maar soms ook vega. Je kunt tomatensaus als basis nemen, maar ook room of ei. Er zijn zoveel mogelijkheden! Deze keer probeerde ik een nieuwe pasta uit, namelijk met kip, artisjok, spinazie, edamame boontjes en citroen. Mega makkelijk en mega lekker! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
- 2 sjalotten en 2 teentjes knoflook
- 400 gr linguine
- 300 gr spinazie
- 400 gr kipfilet
- 250 ml kookroom
- 350 gr artisjok (uit pot)
- 1 blikje edamame boontjes
- 1 citroen
- 60 gr Parmezaanse kaas
- zwarte peper
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de linguine gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de sjalotten. Snijd ook de artisjok en de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote (wok)pan en voeg de kipfilet toe. Voeg na 5 minuten de sjalotten toe en bak tot de kip gaar is.
- Als de kip gaar is, voeg je de spinazie toe. Blijf omscheppen tot de spinazie is geslonken. Voeg nu de artisjokken en edamame boontjes door. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg nu de kookroom, 40 gr Parmezaanse kaas, het sap van een halve citroen en een flinke snuf zwarte peper toe. Meng alles goed en laat de saus een paar minuten indikken.
- Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Meng alles goed en laat nog een minuut of 5 bakken, zodat de saus zich aan de pasta hecht.
serveer je pasta met de overgebleven Parmezaanse kaas. - Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
- 2 sjalotten en 2 teentjes knoflook
- 400 gr linguine
- 300 gr spinazie
- 400 gr kipfilet
- 250 ml kookroom
- 350 gr artisjok (uit pot)
- 1 blikje edamame boontjes
- 1 citroen
- 60 gr Parmezaanse kaas
- zwarte peper
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de linguine gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes en snipper de sjalotten. Snijd ook de artisjok en de knoflook fijn.
- Verhit een scheut olijfolie in een grote (wok)pan en voeg de kipfilet toe. Voeg na 5 minuten de sjalotten toe en bak tot de kip gaar is.
- Als de kip gaar is, voeg je de spinazie toe. Blijf omscheppen tot de spinazie is geslonken. Voeg nu de artisjokken en edamame boontjes door. Meng alles goed door elkaar.
- Voeg nu de kookroom, 40 gr Parmezaanse kaas, het sap van een halve citroen en een flinke snuf zwarte peper toe. Meng alles goed en laat de saus een paar minuten indikken.
- Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Meng alles goed en laat nog een minuut of 5 bakken, zodat de saus zich aan de pasta hecht.
serveer je pasta met de overgebleven Parmezaanse kaas. - Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met tag @easyculi!
Deze was echt heer-lijk! Dank je wel voor het recept!
Thanks, Jord! Fijn dat het lekker was 🙂