Ik heb voor mijn minor bij mijn bacheloropleiding tot docent Nederlands een half jaar stage gelopen in Suriname. Doordeweeks gaf ik les op een middelbare school en in het weekend gingen we met een gezellige club mensen de binnenlanden van Suriname verkennen. Het land kent niet zo’n goede verharde wegen zoals wij hier in Nederland kennen en daarom waren we soms wel urenlang onderweg naar onze bestemming. Onderweg gingen we dan vaak wat eten afhalen of door een drive-in, zodat we het in de auto konden opeten. We gingen dan ook regelmatig door de roti drive-in. Daar kreeg je een rotivel gevuld met aardappel, kip en kouseband (soort sperziebonen). Echt mega lekker én ook goed vullend voor een lange trip. Vandaag neem ik je dus mee naar Su met deze overheerlijke roti! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

40 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 750 gr vastkokende aardappels
  • 600 gr sperziebonen
  • 1 grote ui en 1 teentje knoflook
  • 500 gr kipfilet
  • 4 rotivellen (flatbread of volkorenwraps werken ook prima)
  • 3 el garam masala
  • 3 el kerriepoeder
  • 750 ml water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 4 eieren
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng 750 ml water aan de kook en verkruimel hierboven de bouillonblokjes. Zet de bouillon op laag vuur als ie eenmaal kookt.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een diepe (wok)pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na drie minuten de kipfilet toe en bak gaar.
  3. Snijd de aardappelen in blokjes (je hoeft ze niet te schillen!) en maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
  4. Als de kipfilet gaar is voeg je de aardappel samen met de garam masala en kerriepoeder toe. Laat het geheel een minuut of 2 bakken en voeg vervolgens een paar flinke soeplepels bouillon toe aan. De kip en aardappel hoeven niet helemaal onder water te staan.
  5. Laat het geheel nu lekker 10 minuten sudderen en roer af en toe. Als het geheel te droog wordt, voeg je een extra lepel bouillon toe.
  6. Voeg na 15 minuten de sperziebonen toe aan de kip en aardappel en laat nog 10 minuten mee koken. Als het geheel weer wat droger wordt, mag je nog bouillon toevoegen.
  7. Breng ondertussen een klein pannetje water aan de kook en kook hierin de eieren gaar (9 min voor hardgekookt ei).
  8. Verwarm je rotivellen/wraps/flatbread een paar minuten in de oven als de sperziebonen bijna gaar zijn.
  9. Laat de eieren schrikken en halveer ze.
  10. Serveer je roti samen met de eieren en je rotivellen!
  11. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 750 gr vastkokende aardappels
  • 600 gr sperziebonen
  • 1 grote ui en 1 teentje knoflook
  • 500 gr kipfilet
  • 4 rotivellen (flatbread of volkorenwraps werken ook prima)
  • 3 el garam masala
  • 3 el kerriepoeder
  • 750 ml water
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 4 eieren
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng 750 ml water aan de kook en verkruimel hierboven de bouillonblokjes. Zet de bouillon op laag vuur als ie eenmaal kookt.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en snijd de ui en knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een diepe (wok)pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na drie minuten de kipfilet toe en bak gaar.
  3. Snijd de aardappelen in blokjes (je hoeft ze niet te schillen!) en maak de sperziebonen schoon en halveer ze.
  4. Als de kipfilet gaar is voeg je de aardappel samen met de garam masala en kerriepoeder toe. Laat het geheel een minuut of 2 bakken en voeg vervolgens een paar flinke soeplepels bouillon toe aan. De kip en aardappel hoeven niet helemaal onder water te staan.
  5. Laat het geheel nu lekker 10 minuten sudderen en roer af en toe. Als het geheel te droog wordt, voeg je een extra lepel bouillon toe.
  6. Voeg na 15 minuten de sperziebonen toe aan de kip en aardappel en laat nog 10 minuten mee koken. Als het geheel weer wat droger wordt, mag je nog bouillon toevoegen.
  7. Breng ondertussen een klein pannetje water aan de kook en kook hierin de eieren gaar (9 min voor hardgekookt ei).
  8. Verwarm je rotivellen/wraps/flatbread een paar minuten in de oven als de sperziebonen bijna gaar zijn.
  9. Laat de eieren schrikken en halveer ze.
  10. Serveer je roti samen met de eieren en je rotivellen!
  11. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de tag @easyculi!

Deel het recept