Nog op zoek naar wat last minute inspiratie voor Valentijndag? Het is een populaire traditie om lekkere baksels te maken en te delen met geliefden op deze dag van de liefde. Bakken kan een leuke manier zijn om tijd door te brengen met je partner of om iemand te laten weten hoeveel je om hem of haar geeft. Of je nu koekjes, taart of een andere lekkernij maakt, het is een manier om te laten zien dat je aandacht en liefde hebt geschonken aan het bereiden van iets speciaals.

Valentijn muffins

Hoewel ik zelf geen enorme bakker ben, kan ik erg genieten van het maken van muffins of cupcakes. Ik gebruik zelf altijd ‘gezondere’ ingrediënten. Zo vervang ik boter altijd door appelmoes of banaan en ik gebruik geen suiker in mijn baksels. Ze smaken zo nog steeds hartstikke lekker en zoet en zo kan ik er lekker veel van eten zonder schuldgevoel. Ik maakte gebruik van mijn eigen basisrecept voor muffins en daar voegde ik een snelle frosting en hartjes aan toe als topping. Zo kun jij je geliefde verrassen met een super schattig gebakje. Op zoek naar meer inspiratie voor Valentijnsdag? Wat dacht je van deze focaccia of deze baked oats met aardbeien.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 7 muffins):
  • 220 gram havermeel
  • 100 gr appelmoes
  • 2 eieren
  • 100 ml (ongezoete) melk naar keuze
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 tl vanille essence
  • snuf zout

Voor de topping

  • 2 el zuivelspread light (ik gebruik deze)
  • 1 el poedersuiker
  • 1 el ruby chocolate chips
  • strooisel
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet muffinvormpjes in een muffinvorm.
  2. Zeef het havermeel en doe samen met de kaneel, het bakpoeder en een snuf zout in een kom en mix goed. Voeg vervolgens de melk, eieren, appelmoes en vanille essence toe en mix door elkaar. Is het beslag nog te dik? Voeg dan eventueel extra melk toe!
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en tik met de onderkant van de vorm even op het aanrecht om alle luchtbellen te verwijderen. Schuif voor 20 minuten in de oven. Laat de muffins even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
  4. Smelt ondertussen de ruby chocolade in de magnetron en mix met de zuivelspread en poedersuiker tot een gladde frosting. Zet eventueel even in de koelkast om hem op te laten stijven.
  5. Besmeer de bovenkanten van de afgekoelde muffins met de frosting en bestrooi met strooisel naar keuze.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Nog op zoek naar wat last minute inspiratie voor Valentijndag? Het is een populaire traditie om lekkere baksels te maken en te delen met geliefden op deze dag van de liefde. Bakken kan een leuke manier zijn om tijd door te brengen met je partner of om iemand te laten weten hoeveel je om hem of haar geeft. Of je nu koekjes, taart of een andere lekkernij maakt, het is een manier om te laten zien dat je aandacht en liefde hebt geschonken aan het bereiden van iets speciaals.

Valentijn muffins

Hoewel ik zelf geen enorme bakker ben, kan ik erg genieten van het maken van muffins of cupcakes. Ik gebruik zelf altijd ‘gezondere’ ingrediënten. Zo vervang ik boter altijd door appelmoes of banaan en ik gebruik geen suiker in mijn baksels. Ze smaken zo nog steeds hartstikke lekker en zoet en zo kan ik er lekker veel van eten zonder schuldgevoel. Ik maakte gebruik van mijn eigen basisrecept voor muffins en daar voegde ik een snelle frosting en hartjes aan toe als topping. Zo kun jij je geliefde verrassen met een super schattig gebakje. Op zoek naar meer inspiratie voor Valentijnsdag? Wat dacht je van deze focaccia of deze baked oats met aardbeien.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (+/- 7 muffins):
  • 220 gram havermeel
  • 100 gr appelmoes
  • 2 eieren
  • 100 ml (ongezoete) melk naar keuze
  • 1 el bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 tl vanille essence
  • snuf zout

Voor de topping

  • 2 el zuivelspread light (ik gebruik deze)
  • 1 el poedersuiker
  • 1 el ruby chocolate chips
  • strooisel
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en zet muffinvormpjes in een muffinvorm.
  2. Zeef het havermeel en doe samen met de kaneel, het bakpoeder en een snuf zout in een kom en mix goed. Voeg vervolgens de melk, eieren, appelmoes en vanille essence toe en mix door elkaar. Is het beslag nog te dik? Voeg dan eventueel extra melk toe!
  3. Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en tik met de onderkant van de vorm even op het aanrecht om alle luchtbellen te verwijderen. Schuif voor 20 minuten in de oven. Laat de muffins even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
  4. Smelt ondertussen de ruby chocolade in de magnetron en mix met de zuivelspread en poedersuiker tot een gladde frosting. Zet eventueel even in de koelkast om hem op te laten stijven.
  5. Besmeer de bovenkanten van de afgekoelde muffins met de frosting en bestrooi met strooisel naar keuze.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept