Wat is er nou chiller dan een snelle spaghetti bolognese? Mij kun je er in ieder geval altijd voor wakker maken. Toen ik net op kamers ging, kocht ik altijd die potten pastasaus uit de supermarkt. Die zijn behoorlijk duur en smaken eigenlijk nergens naar. Daarnaast bevatten zo ongelooflijk veel suiker en andere vreemde ingrediënten die helemaal niet in een saus thuis horen. Sinds een aantal jaar maak ik al mijn pastasauzen zelf. En geloof me: dit is super makkelijk, scheelt je bakken met geld en als het eenmaal hebt geproefd, koop je nooit meer een pot saus uit de supermarkt. Benieuwd naar deze heerlijke bolognesesaus? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 500 gr gehakt
  • 1 pak spaghetti
  • 2 courgettes
  • 4 paprika’s
  • 2 tomaten
  • 500 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 3 sjalotten, 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • 8 basilicumblaadjes
  • 1 el oregano
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de spaghetti gaat volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. We beginnen eerst met de saus. Snijd 2 sjalotten, een halve ui en 1 teentje knoflook fijn en bak vijf minuten aan in een pan met een scheut olijfolie. Als alles glazig is geworden doe je de gebakken ui, knoflook en sjalot in een blender samen met de passata. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout en voeg de basilicumblaadjes en oregano ook toe. Blend tot een gladde saus. Je kunt ook een staafmixer gebruiker als je dat makkelijker vindt.
  3. Snijd nu de overige sjalot, ui en knoflook fijn en bak ook een paar minuten aan in een pan. Voeg vervolgens het gehakt toe en een flinke snuf peper en zout en bak rul.
  4. Snijd ondertussen de paprika’s, tomaat en courgette in blokjes.
  5. Als het gehakt rul is, voeg je de paprika, tomaat en courgette toe en bak 5 minuten mee. Voeg na 5 minuten de saus toe en laat nog 5-10 minuten pruttelen.
  6. Giet de spaghetti af en serveer samen met je bolognese saus. Garneer met wat geraspte kaas.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory  met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 500 gr gehakt
  • 1 pak spaghetti
  • 2 courgettes
  • 4 paprika’s
  • 2 tomaten
  • 500 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 3 sjalotten, 1 ui en 2 teentjes knoflook
  • 8 basilicumblaadjes
  • 1 el oregano
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de spaghetti gaat volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. We beginnen eerst met de saus. Snijd 2 sjalotten, een halve ui en 1 teentje knoflook fijn en bak vijf minuten aan in een pan met een scheut olijfolie. Als alles glazig is geworden doe je de gebakken ui, knoflook en sjalot in een blender samen met de passata. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout en voeg de basilicumblaadjes en oregano ook toe. Blend tot een gladde saus. Je kunt ook een staafmixer gebruiker als je dat makkelijker vindt.
  3. Snijd nu de overige sjalot, ui en knoflook fijn en bak ook een paar minuten aan in een pan. Voeg vervolgens het gehakt toe en een flinke snuf peper en zout en bak rul.
  4. Snijd ondertussen de paprika’s, tomaat en courgette in blokjes.
  5. Als het gehakt rul is, voeg je de paprika, tomaat en courgette toe en bak 5 minuten mee. Voeg na 5 minuten de saus toe en laat nog 5-10 minuten pruttelen.
  6. Giet de spaghetti af en serveer samen met je bolognese saus. Garneer met wat geraspte kaas.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory  met de tag @easyculi!

Deel het recept