Mij kun je voor twee dingen wakker maken, namelijk: een goed bord pasta of de gehaktballen van vriendlief. Het lijkt mij daarom een fantastisch idee om de twee te combineren tot een klassieke spaghetti meatballs! Mega lekker en ook heel makkelijk om te maken. De ballen draai je uiteraard zelf en je kunt ze dus geheel naar eigen inzicht kruiden. In dit recept maak ik klassieke gehaktballen, maar je zou ook een pepertje toe kunnen voegen voor wat extra pit! Honger gekregen? Lees dan snel verder voor het recept.
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
Voor de pasta en gehaktballen
- 500 gr rundergehakt
- kruidenmix
- 1 pak spaghetti
- 2 courgettes
- 3 paprika’s
- handje fijngehakte peterselie
- peper en zout
- 1 teentje fijngehakte knoflook
- 1 fijngesneden ui
- olie om in te bakken
- optioneel: geraspte kaas
Voor de saus - 1 fijngesneden ui
- 1 fijngesneden sjalot
- 2 fijngehakte teentjes knoflook
- 400 gr passata
- 2 el tomatenpuree
- handje basilicum
- handje peterselie
WAT MOET JE DOEN:
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Doe het gehakt samen met de kruidenmix en een handje fijngesneden peterselie in een grote kom. Mix het goed door elkaar en draai er kleine gehaktballetjes van (ongeveer 2-3 cm dik).
- Verhit een scheutje olie in een grote bakpan en fruit hierin 1 ui en 1 teentje knoflook. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en bak deze tot ze gaar zijn.
- Snijd ondertussen de courgettes en paprika’s in blokjes en voeg toe aan de gehaktballetjes wanneer deze gaar zijn. Laat 10 minuten sudderen.
- Doe alle ingrediënten van de saus in een apart steelpannetje bij elkaar en breng zachtjes aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
- Als de saus kookt voeg je deze toe aan de gehaktballetjes en groenten. Roer goed door en breng het mengsel op smaak met peper, zout en eventueel wat extra basilicumblaadjes.
- Serveer de gehaktballetjes en groenten apart van de spaghetti.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #easyculi!
Geef een reactie