Afgelopen weekend was ik een weekendje weg naar Gdansk in Polen. Dit mooie havenstadje heeft al mijn verwachtingen overtroffen! De stad is prachtig, de mensen vriendelijk en het eten fantastisch. Ik heb veel Poolse delicatessen op, zoals dumplings, stoofpotjes en zure soep. Deze gerechten verschijnen binnenkort online! Tijdens de trip heb ik ook andere keukens geproefd. Op zondag had ik een heerlijke Italiaanse pasta en op de eerste avond kreeg ik een goddelijke curry voorgeschoteld bij een Indiaas restaurant. Dat laatste gerecht was ZO lekker dat ik het bij thuiskomst meteen na ben gaan maken. Het is een licht pittig gerecht met spinazie, erwten en kip en qua smaak lijkt het een beetje op Tikka Masala. Je wordt er gegarandeerd verliefd op. Honger gekregen? Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (3-4 pers.):
  • 500 gr kipfilet
  • 1 pak rijst
  • 450 gr tuinerwten uit de vriezer
  • 600 gr verse spinazie
  • 3 el garam masala
  • 1 ui, 1 sjalot en 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • stukje gember van ong 2 cm
  • handje cashewnoten
  • 1 jalapeno
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Verwarm een klein scheutje olie in een grote wokpan en bak hierin de helft van de spinazie ongeveer 3 minuten. Als de spinazie is geslonken doe je het in de blender. Zet even apart.
  3. Snipper de ui en sjalot en snijd de knoflook en gember fijn. Snijd ook de tomaat in blokjes en bak alles in een scheutje olijfolie in dezelfde wokpan die je zojuist voor de spinazie hebt gebruikt. Voeg na een paar minuten de cashewnoten toe en bak nog een paar minuten mee.
  4. Doe het ui-tomaatmengsel bij de spinazie in de blender en voeg een halve jalapeno toe. Als je van een wat pittigere smaak houdt, kun je de hele jalapeno toevoegen. Blend vervolgens tot een gladde currysaus. Als de saus heel dik is kun je een scheutje water toevoegen.
  5. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de wokpan en bak hierin de kipfilet goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Als de kipfilet gaar is voeg je de andere helft van de spinazie en de erwten toe. Laat 5 minuten bakken.
  7. Voeg na 5 minuten de currysaus toe aan de kip. Voeg ook 3 el garam masala toe en roer alles goed door elkaar. Laat nog een paar minuten sudderen.
  8. Serveer de curry met de rijst. Je kunt er eventueel ook naanbrood of plakjes komkommer bij serveren.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (3-4 pers.):
  • 500 gr kipfilet
  • 1 pak rijst
  • 450 gr tuinerwten uit de vriezer
  • 600 gr verse spinazie
  • 3 el garam masala
  • 1 ui, 1 sjalot en 2 teentjes knoflook
  • 1 tomaat
  • stukje gember van ong 2 cm
  • handje cashewnoten
  • 1 jalapeno
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Verwarm een klein scheutje olie in een grote wokpan en bak hierin de helft van de spinazie ongeveer 3 minuten. Als de spinazie is geslonken doe je het in de blender. Zet even apart.
  3. Snipper de ui en sjalot en snijd de knoflook en gember fijn. Snijd ook de tomaat in blokjes en bak alles in een scheutje olijfolie in dezelfde wokpan die je zojuist voor de spinazie hebt gebruikt. Voeg na een paar minuten de cashewnoten toe en bak nog een paar minuten mee.
  4. Doe het ui-tomaatmengsel bij de spinazie in de blender en voeg een halve jalapeno toe. Als je van een wat pittigere smaak houdt, kun je de hele jalapeno toevoegen. Blend vervolgens tot een gladde currysaus. Als de saus heel dik is kun je een scheutje water toevoegen.
  5. Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de wokpan en bak hierin de kipfilet goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Als de kipfilet gaar is voeg je de andere helft van de spinazie en de erwten toe. Laat 5 minuten bakken.
  7. Voeg na 5 minuten de currysaus toe aan de kip. Voeg ook 3 el garam masala toe en roer alles goed door elkaar. Laat nog een paar minuten sudderen.
  8. Serveer de curry met de rijst. Je kunt er eventueel ook naanbrood of plakjes komkommer bij serveren.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #easyculi!

Deel het recept