Het nieuwe jaar is weer begonnen en ook ik ben eindelijk weer druk met werk, school én natuurlijk koken. Ik ben meer dan een week ziek geweest en heb door de feestdagen weinig tijd gehad om nieuwe recepten te verzinnen. Vandaag is het daarom eindelijk weer tijd voor iets nieuws, namelijk: sweet & sticky meatballs! Deze gehaktballetjes zijn super zoet met een sticky, stroperig jasje. Een echte smaaksensatie en de ster van elk gerecht. De truc om de gehaktballetjes sticky te krijgen is dat je de saus eerst even in een apart pannetje kookt. Zo wordt de saus wat dikker en stroperiger waardoor hij lekker aan de balletjes blijft plakken. Weten hoe je deze gehaktballetjes in een handomdraai maakt? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (3 pers.):
- 500 gr rundergehakt
- 1 sjalot
- 1-2 cm gember
- 100 ml ketjap
- 50 ml sojasaus
- 3 el honing
- 3 el laos
- 3 el paprikapoeder
- 1 el kerriepoeder
- peper en zout
- olijfolie om in te bakkenIk serveerde de gehaktballetjes met rijst en sperziebonen.
WAT MOET JE DOEN:
- Snijd de gember en sjalot fijn.
- Doe het gehakt in een grote kom en voeg de gember en sjalot toe samen met het paprikapoeder, kerriepoeder en de laos.
- Voeg een scheutje olijfolie toe en kneed het geheel goed door elkaar. Voeg tussendoor nog een snuf peper en zout toe.
- Draai nu kleine gehaktballetjes van het gehakt. Je kunt er ongeveer 25-30 maken.
- Verhit een scheutje olie in een goede braad- of bakpan en bak hierin de gehaktballetjes gaar en mooi goudbruin.
- Ondertussen begin je met de saus. Doe de ketjap samen met de sojasaus en honing in een kommetje en roer het goed door elkaar.
- Verhit de saus in een steelpannetje voor ongeveer 5 minuten. Laat hem even goed inkoken, zodat hij wat dikker wordt. Haal de saus van het vuur als hij de gewenste dikte heeft.
- Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes en laat dit nog een minuut of 3 sudderen.
- Serveer je gehaktballetjes met rijst en sperziebonen.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (3 pers.):
- 500 gr rundergehakt
- 1 sjalot
- 1-2 cm gember
- 100 ml ketjap
- 50 ml sojasaus
- 3 el honing
- 3 el laos
- 3 el paprikapoeder
- 1 el kerriepoeder
- peper en zout
- olijfolie om in te bakkenIk serveerde de gehaktballetjes met rijst en sperziebonen.
WAT MOET JE DOEN:
- Snijd de gember en sjalot fijn.
- Doe het gehakt in een grote kom en voeg de gember en sjalot toe samen met het paprikapoeder, kerriepoeder en de laos.
- Voeg een scheutje olijfolie toe en kneed het geheel goed door elkaar. Voeg tussendoor nog een snuf peper en zout toe.
- Draai nu kleine gehaktballetjes van het gehakt. Je kunt er ongeveer 25-30 maken.
- Verhit een scheutje olie in een goede braad- of bakpan en bak hierin de gehaktballetjes gaar en mooi goudbruin.
- Ondertussen begin je met de saus. Doe de ketjap samen met de sojasaus en honing in een kommetje en roer het goed door elkaar.
- Verhit de saus in een steelpannetje voor ongeveer 5 minuten. Laat hem even goed inkoken, zodat hij wat dikker wordt. Haal de saus van het vuur als hij de gewenste dikte heeft.
- Voeg de saus toe aan de gehaktballetjes en laat dit nog een minuut of 3 sudderen.
- Serveer je gehaktballetjes met rijst en sperziebonen.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie