Bowls zijn fantastisch en ik merk dat al mijn recepten met bowls ook onder mijn volgers erg geliefd zijn! Reden genoeg om weer eens met een nieuwe variant te komen. Vandaag staat er een bowl met een Mexicaans tintje op het menu: de taco bowl! Hij bevat alle ingrediënten die je ook in je taco bevindt, alleen dan zonder de tortilla. Ontzettend lekker, makkelijk en gezond! Ga jij ‘m maken?

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 bowl):
  • 1 kopje zilvervliesrijst
  • handje cherrytomaten
  • halve rode ui
  • handje geraspte kaas (ik gebruike deze mix met oa cheddar)
  • 100 gr gehakt
  • halve avocado
  • half blikje mais
  • 1 tl pikant paprikapoeder
  • halve tl komijnpoeder
  • peper en zout
  • optioneel: limoen
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer de cherrytomaten en snijd de avocado in plakken. Snijd ook de ui fijn. Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  3. Bak het gehakt rul in een koekenpan (olie/boter is niet nodig). Voeg na 5 minuten wat peper en zout en het paprikapoeder en komijnpoeder toe. Bak nog een paar minuten.
  4. Giet de rijst af en ga de bowl beleggen. Begin met de rijst en leg vervolgens het gehakt, de mais, geraspte kaas, tomaatjes, avocado en ui in de bowl. Top af met wat limoensap en eventueel wat peper, zout en chiliflakes. Garneer met versgehakte peterselie.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 bowl):
  • 1 kopje zilvervliesrijst
  • handje cherrytomaten
  • halve rode ui
  • handje geraspte kaas (ik gebruike deze mix met oa cheddar)
  • 100 gr gehakt
  • halve avocado
  • half blikje mais
  • 1 tl pikant paprikapoeder
  • halve tl komijnpoeder
  • peper en zout
  • optioneel: limoen
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Halveer de cherrytomaten en snijd de avocado in plakken. Snijd ook de ui fijn. Laat de mais uitlekken in een vergiet.
  3. Bak het gehakt rul in een koekenpan (olie/boter is niet nodig). Voeg na 5 minuten wat peper en zout en het paprikapoeder en komijnpoeder toe. Bak nog een paar minuten.
  4. Giet de rijst af en ga de bowl beleggen. Begin met de rijst en leg vervolgens het gehakt, de mais, geraspte kaas, tomaatjes, avocado en ui in de bowl. Top af met wat limoensap en eventueel wat peper, zout en chiliflakes. Garneer met versgehakte peterselie.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept