Vorig jaar was ik op vakantie in Bali en daar proefde ik voor het eerst tempeh! Tempeh is een soort blok van samengeperste sojabonen. Het is hartstikke cheap in de supermarkt (€1,60 voor 250 gr!) en een super voedzaam alternatief voor vlees. Zo zitten er onwijs veel eiwitten in en bevat het calcium, magnesius en zink. Top dus! Ik marineerde de tempeh in sojasaus en ketjap en at het met een knapperige salade van komkommer, wortel en rode kool. Super makkelijk, snel en gezond! Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 250 gr tempeh
  • rijst (1 kopje pp)
  • 250 gr wortelen (of koop wortel julienne)
  • zakje rode kool
  • halve komkommer
  • sojasaus
  • ketjap
  • chilisaus
  • teentje knoflook
  • peper en zout
  • optioneel: ongezouten pinda’s
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd of scheur de tempeh in blokjes en doe in een bak. Pers er een teentje knoflook boven uit en voeg een flinke scheut ketjap en een flinke scheut sojasaus toe. Voeg ook zout en peper toe en laat 10-15 minuten marineren.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook daarin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de wortel en komkommer in reepjes en doe samen met de (fijngesneden) rode kool in een bak. Voeg 3 el chilisaus toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de tempeh gaar (ong. 5-10 minuten). Je kunt als je dat lekker vindt nog wat extra sojasaus en ketjap toevoegen.
  5. Giet de rijst af en serveer samen met de salade en tempeh.
  6. Prak wat pinda’s en strooi over het gerecht voor een extra crunch!
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 250 gr tempeh
  • rijst (1 kopje pp)
  • 250 gr wortelen (of koop wortel julienne)
  • zakje rode kool
  • halve komkommer
  • sojasaus
  • ketjap
  • chilisaus
  • teentje knoflook
  • peper en zout
  • optioneel: ongezouten pinda’s
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd of scheur de tempeh in blokjes en doe in een bak. Pers er een teentje knoflook boven uit en voeg een flinke scheut ketjap en een flinke scheut sojasaus toe. Voeg ook zout en peper toe en laat 10-15 minuten marineren.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook daarin de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Snijd de wortel en komkommer in reepjes en doe samen met de (fijngesneden) rode kool in een bak. Voeg 3 el chilisaus toe en roer goed door elkaar. Breng op smaak met wat peper en zout.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de tempeh gaar (ong. 5-10 minuten). Je kunt als je dat lekker vindt nog wat extra sojasaus en ketjap toevoegen.
  5. Giet de rijst af en serveer samen met de salade en tempeh.
  6. Prak wat pinda’s en strooi over het gerecht voor een extra crunch!
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept