Een jaar geleden at ik bijna nooit vis. Af en toe haalde ik wel eens met mijn vader een bakje kibbeling op de markt, maar daar bleef het ook bij. Naar mijn mening was vis vies en glibberig en daarom bleef ik er zo ver mogelijk van vandaan. Maar afgelopen jaar ben ik voor een half jaar afgereisd naar Suriname en daar heb ik vis echt weten te waarderen! Ik heb o.a. drie dagen in de jungle doorgebracht en veel eten was er natuurlijk niet. Van een tak maakte mijn gids een hengel en vervolgens heb ik zelf vis gevangen! Op een vuurtje van hout hebben we er werkelijk een feestmaal van gemaakt.

Nu ik alweer bijna een jaar terug ben in ons koude kikkerlandje, probeer ik veel visgerechten uit. Een paar huisgenoten eten vaak tonijn, dus ik besloot om dat maar eens uit te proberen in de vorm van een salade.

Je snapt dat deze salade niet heel geschikt is om te nuttigen in een collegezaal, aangezien niet iedereen de geur van tonijn kan waarderen. Ik at hem thuis onder het genot van een aflevering Breaking Bad!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
 • 1 zakje rucola
 • 1/2 komkommer
 • 5 zwarte olijven
 • blikje tonijn
 • verse peterselie
 • bosui
 • knoflookpoeder
 • zwarte peper
WAT MOET JE DOEN:
 1. Laat de tonijn uitlekken en leg op een plankje.
 2. Snijd de bosui en peterselie fijn en leg bij de tonijn.
 3. Mix de bosui, peterselie en tonijn en voeg knoflookpoeder en peper toe.
 4. Schil de komkommer en snijd in stukjes. Snijd de olijven ook in stukjes.
 5. Verdeel de rucola en komkommer over het bord en leg de tonijn erop.
 6. Garneer met de olijven.
 7. Voeg naar smaak nog wat peper toe.
 8. Eet smakelijk!
WAT GAAT DIT EEN ARME STUDENT KOSTEN?

Ik deed de boodschappen bij Albert Heijn en ik was €6,10 kwijt! Sommige producten gebruik je niet helemaal, dus die kun je later bij een ander gerecht gebruiken.

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
 • 1 zakje rucola
 • 1/2 komkommer
 • 5 zwarte olijven
 • blikje tonijn
 • verse peterselie
 • bosui
 • knoflookpoeder
 • zwarte peper
WAT MOET JE DOEN:
 1. Laat de tonijn uitlekken en leg op een plankje.
 2. Snijd de bosui en peterselie fijn en leg bij de tonijn.
 3. Mix de bosui, peterselie en tonijn en voeg knoflookpoeder en peper toe.
 4. Schil de komkommer en snijd in stukjes. Snijd de olijven ook in stukjes.
 5. Verdeel de rucola en komkommer over het bord en leg de tonijn erop.
 6. Garneer met de olijven.
 7. Voeg naar smaak nog wat peper toe.
 8. Eet smakelijk!
WAT GAAT DIT EEN ARME STUDENT KOSTEN?

Ik deed de boodschappen bij Albert Heijn en ik was €6,10 kwijt! Sommige producten gebruik je niet helemaal, dus die kun je later bij een ander gerecht gebruiken.

Deel het recept