Het is buiten nat en koud, dus ik crave naar hartverwarmende maaltijden in deze donkere dagen. Curry’s vind ik super chill, omdat je er eindeloos mee kunt variëren en je er eigenlijk elke soort groenten in kwijt kunt. In mijn gerechten verwerk ik normaal gesproken bijna altijd paprika, courgette, tomaat of aubergine, maar ik wilde nu eens wat anders! Een paar weken terug was ik in Gdansk, Polen en daar kreeg ik een curry met sugarsnaps! Je weet wel, van die platte boontjes met een soort erwtjes erin. Super lekker en je ze liggen voor 1,64 bij de appie in het vriesvak! Geen geld dus! Ik combineerde de sugarsnaps met wortels. Wortels vind ik dus echt heel vies, maar ik heb ze al zo lang niet op dat ik besloot om ze weer eens te eten. Daarnaast worden wortels lekker zacht als je ze maar lang genoeg bakt, dus dan komt het vast wel goed. Tot slot kan ik natuurlijk gewoon niet zonder courgette, dus die zit er ook in ;). Lang verhaal kort, lees snel verder voor het recept!
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
- 2 courgettes
- 2 doosjes sugarsnaps
- 1 zak wortelen
- 1 rode peper
- 2-3 mienestjes per persoon
- 1 blikje kokosmelk
- 250 ml groentenbouillon =(200 ml water + 1 bouillonblokje)
- 1 el kaneel
- 1 el komijn
- 2 el kurkuma
- 2 el kerrie
- 1 teentje knoflook, 1 sjalot en 1 cm gember
WAT MOET JE DOEN:
- Breng 200 ml water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven.
- Snijd de knoflook, gember, peper en sjalot fijn.
- Snijd de courgette in blokjes en de wortelen in dunne schijfjes.
- Verwarm in een grote wokpan een scheutje olijfolie en bak hierin de courgette, wortel en sugarsnaps ongeveer 6 minuten.
- Voeg na 6 minuten de knoflook, gember en sjalot toe en roer nog 2 minuten goed door.
- Voeg de bouillon, koksmelk en kruiden toe aan de groenten en laat ongeveer 15 minuten koken. Roer af en toe door.
- Voeg na 10 minuten het rode pepertje toe.
- Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de mie gaar.
- Giet de mie af en serveer apart van de curry.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
- 2 courgettes
- 2 doosjes sugarsnaps
- 1 zak wortelen
- 1 rode peper
- 2-3 mienestjes per persoon
- 1 blikje kokosmelk
- 250 ml groentenbouillon =(200 ml water + 1 bouillonblokje)
- 1 el kaneel
- 1 el komijn
- 2 el kurkuma
- 2 el kerrie
- 1 teentje knoflook, 1 sjalot en 1 cm gember
WAT MOET JE DOEN:
- Breng 200 ml water aan de kook en verkruimel het bouillonblokje erboven.
- Snijd de knoflook, gember, peper en sjalot fijn.
- Snijd de courgette in blokjes en de wortelen in dunne schijfjes.
- Verwarm in een grote wokpan een scheutje olijfolie en bak hierin de courgette, wortel en sugarsnaps ongeveer 6 minuten.
- Voeg na 6 minuten de knoflook, gember en sjalot toe en roer nog 2 minuten goed door.
- Voeg de bouillon, koksmelk en kruiden toe aan de groenten en laat ongeveer 15 minuten koken. Roer af en toe door.
- Voeg na 10 minuten het rode pepertje toe.
- Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook hierin de mie gaar.
- Giet de mie af en serveer apart van de curry.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie