Sunday funday! Viel eigenlijk wel mee vandaag, want morgen begint met tentamenweek. Komende week heb ik drie tentamens en de week erop nog eentje. Wat ben ik blij als het erop zit! Om mezelf nog eens even lekker te belonen, maakte ik mijn lievelingseten: lasagne. Je kunt lasagne natuurlijk maken met tomatensaus (recept vind je op de blog), maar  vandaag maak ik mijn lievelingsvariant met geroosterde paprikasaus. De combinatie met veel veggies en lekker veel kaas maakt dit echt het best comfortfood ever. Honger gekregen? Lees snel verder voor het recept!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

45 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 500 gr gehakt
  • 1 pak lasagnebladen
  • 2 courgettes
  • 4 paprika’s
  • 3 tomaten
  • zakje geraspte kaas (ik gebruikte Old Amsterdam)
  • oreganoVoor de saus
  • 1 pakje tomatenpassata
  • 3 paprika’s
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 teentje knoflook en 1 sjalot
  • 6 blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd drie paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Doe ze met 1 el knoflookpoeder, 1 el uienpoeder, scheutje olijfolie en een flinke snuf peper en zout in een grote bak. Wrijf de paprika’s goed in met kruiden en leg ze dan met de binnenkant naar beneden op een bakplaat. Rooster ze ongeveer 15 minuten in de oven.
  3. Snijd de overige paprika’s samen met de courgette en tomaten in blokjes. Snijd ook de knoflook en sjalot fijn.
  4. Haal de paprika’s uit de oven en bak ze even 2 minuten kort in een koekenpan met de fijngesneden sjalot en knoflook. Laat de oven aan staan op 200 graden.
  5. Stop de geroosterde paprika’s samen met de knoflook en sjalot in de blender en voeg 3/4 van de tomatenpassata toe. Doe ook de 6 basilicumblaadjes erin en een flinke snuf peper en zout. Blend tot er een gladde saus ontstaat. Zet apart.
  6. Bak in een grote pan het gehakt rul. Voeg de paprika en courgette toe als het gehakt gaar is en laat een paar minuten sudderen.
  7. Voeg als laatste de tomaten en de saus toe. Roer goed door en breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout.
  8. Vet een ovenschaal in en bouw de lasagne op. Begin met een laag saus en doe daar bovenop de lasagnebladen. Vervolg zo en eindig met een laag saus.
  9. Strooi bovenop de laatste laag saus royaal met geraspte kaas en top af met wat oregano en peper.
  10. Bak de lasagne in ongeveer 20-25 minuten af in de oven.
  11. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 500 gr gehakt
  • 1 pak lasagnebladen
  • 2 courgettes
  • 4 paprika’s
  • 3 tomaten
  • zakje geraspte kaas (ik gebruikte Old Amsterdam)
  • oreganoVoor de saus
  • 1 pakje tomatenpassata
  • 3 paprika’s
  • 1 el knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 teentje knoflook en 1 sjalot
  • 6 blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd drie paprika’s doormidden en verwijder de zaadlijsten. Doe ze met 1 el knoflookpoeder, 1 el uienpoeder, scheutje olijfolie en een flinke snuf peper en zout in een grote bak. Wrijf de paprika’s goed in met kruiden en leg ze dan met de binnenkant naar beneden op een bakplaat. Rooster ze ongeveer 15 minuten in de oven.
  3. Snijd de overige paprika’s samen met de courgette en tomaten in blokjes. Snijd ook de knoflook en sjalot fijn.
  4. Haal de paprika’s uit de oven en bak ze even 2 minuten kort in een koekenpan met de fijngesneden sjalot en knoflook. Laat de oven aan staan op 200 graden.
  5. Stop de geroosterde paprika’s samen met de knoflook en sjalot in de blender en voeg 3/4 van de tomatenpassata toe. Doe ook de 6 basilicumblaadjes erin en een flinke snuf peper en zout. Blend tot er een gladde saus ontstaat. Zet apart.
  6. Bak in een grote pan het gehakt rul. Voeg de paprika en courgette toe als het gehakt gaar is en laat een paar minuten sudderen.
  7. Voeg als laatste de tomaten en de saus toe. Roer goed door en breng eventueel op smaak met nog wat peper en zout.
  8. Vet een ovenschaal in en bouw de lasagne op. Begin met een laag saus en doe daar bovenop de lasagnebladen. Vervolg zo en eindig met een laag saus.
  9. Strooi bovenop de laatste laag saus royaal met geraspte kaas en top af met wat oregano en peper.
  10. Bak de lasagne in ongeveer 20-25 minuten af in de oven.
  11. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept