Ik weet niet of het nu écht oer-Hollandse kost is, maar ik ben DOL op witlof uit de oven. Samen met een smeuïge puree en een plakje ham is het echt een match made in heaven. De gewone variant is super standaard, dus ik besloot het eens over een andere boeg te gooien. Hierbij de witlof uit de oven: Italian style! Met parmaham en Parmezaanse kaas! Lees snel verder voor het recept.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

35 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 1 kg kruimige aardappelen
  •  grote stronken witlof
  • 100 gr parmaham
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • scheutje (plantaardige) melk
  • klein klontje boter
  • 1 el oregano
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Schil de aardappelen en halveer ze.
  3. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. In de ene pan kook je de aardappel ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn geworden en in de andere pan kook je de stronken witlof ongeveer 5 minuten.
  4. Als de witlof klaar is haal je ze uit de pan en halveer je ze. Verwijder de harde bittere stukjes uit de binnenkant en leg de gehalveerde stronken vervolgens apart.
  5. Giet de aardappelen af en stamp met een scheutje melk en een klontje boter fijn tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Doe de aardappelpuree vervolgens in de ovenschaal.
  6. Omwikkel de stronken witlof met een plak parmaham en leg ze bovenop de puree in de ovenschaal.
  7. Strooi wat Parmezaanse kaas over de witlof en bestrooi daarna royaal met oregano.
  8. Bak de witlof ongeveer 10 minuten af in de oven.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 1 kg kruimige aardappelen
  •  grote stronken witlof
  • 100 gr parmaham
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • scheutje (plantaardige) melk
  • klein klontje boter
  • 1 el oregano
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Schil de aardappelen en halveer ze.
  3. Breng 2 ruime pannen water aan de kook. In de ene pan kook je de aardappel ongeveer 10 minuten tot ze zacht zijn geworden en in de andere pan kook je de stronken witlof ongeveer 5 minuten.
  4. Als de witlof klaar is haal je ze uit de pan en halveer je ze. Verwijder de harde bittere stukjes uit de binnenkant en leg de gehalveerde stronken vervolgens apart.
  5. Giet de aardappelen af en stamp met een scheutje melk en een klontje boter fijn tot puree. Breng op smaak met peper en zout. Doe de aardappelpuree vervolgens in de ovenschaal.
  6. Omwikkel de stronken witlof met een plak parmaham en leg ze bovenop de puree in de ovenschaal.
  7. Strooi wat Parmezaanse kaas over de witlof en bestrooi daarna royaal met oregano.
  8. Bak de witlof ongeveer 10 minuten af in de oven.
  9. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept