Het is HEET buiten en dat betekent dat niet iedereen zin heeft om uren in de keuken te staan boven een heet fornuis. Ik bereid soms eten voor een paar dagen om het dan mee te kunnen nemen naar een parkje. Kan ik lekker in de schaduw genieten van een avondmaaltijd! Deze wraps zijn daar ook uitermate geschikt voor! Je hoeft alleen de kip te koken en verder komt er geen warmte aan te pas. De wraps zijn ook super zomers en fris door de komkommer, ananas en heerlijke avocadocrème. Ideaal voer voor deze plakkerige dagen, dus! Honger gekregen? Lees dan snel verder hoe je dit recept maakt.
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 2 of 3 wraps per persoon
- 300 gr kipfilet
- 1 courgette
- 2 paprika’s
- 1 blikje ananasschijfjes
- 1 avocado
- 200 ml yoghurt/kwark/crème fraiche o.i.d.
- halve komkommer
- 2 el barbecuesaus naar keuze (ik gebruikte deze)
- zakje ijsbergsla
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een pan water aan de kook en kook hierin de twee kipfilets ongeveer 20 minuten.
- Snijd ondertussen de courgette en paprika in blokjes.
- Prak de avocado en meng met 200 ml yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de komkommer in schijfjes en de ananas in blokjes.
- Haal na 20 minuten de kip uit de pan en trek uit elkaar met 2 vorken.
- Meng de pulled chicken met 2 el barbecuesaus en de gesneden groenten.
- Besmeer de wraps met de avocadocrème en schep daaroverheen de pulled chicken met groenten.
- Top af met ijsbergsla, komkommerschijfjes, ananasblokjes en nog een flinke lepel avocadocrème.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
- 2 of 3 wraps per persoon
- 300 gr kipfilet
- 1 courgette
- 2 paprika’s
- 1 blikje ananasschijfjes
- 1 avocado
- 200 ml yoghurt/kwark/crème fraiche o.i.d.
- halve komkommer
- 2 el barbecuesaus naar keuze (ik gebruikte deze)
- zakje ijsbergsla
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een pan water aan de kook en kook hierin de twee kipfilets ongeveer 20 minuten.
- Snijd ondertussen de courgette en paprika in blokjes.
- Prak de avocado en meng met 200 ml yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de komkommer in schijfjes en de ananas in blokjes.
- Haal na 20 minuten de kip uit de pan en trek uit elkaar met 2 vorken.
- Meng de pulled chicken met 2 el barbecuesaus en de gesneden groenten.
- Besmeer de wraps met de avocadocrème en schep daaroverheen de pulled chicken met groenten.
- Top af met ijsbergsla, komkommerschijfjes, ananasblokjes en nog een flinke lepel avocadocrème.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #studentjekookt!
Geef een reactie