Wraps staan absoluut in de top 3 van meest studentikoze voedsel ooit. Het is supermakkelijk en snel te maken. Je vult de wraps met bijvoorbeeld gehakt, kip of groenten en kunt ze zo uit de hand eten of nog even met wat kaas in de oven doen. De mogelijkheden zijn eindeloos! Wist je dat je wraps ook heel gemakkelijk zelf kunt maken? Sinds ik zelf mijn wraps maak, koop ik ze niet meer in de supermarkt. En eerlijk is eerlijk, die wraps uit de supermarkt zijn altijd een beetje plakkerig en nattig, toch? Deze zijn superlekker vers! De zoete aardappel geeft ze een extra bijzondere smaak én ze zorgen voor extra voedingsstoffen. Benieuwd naar hoe je de wraps maakt? Lees dan snel verder!
WAT HEB JE NODIG (8 wraps):
- 4 kleine of 3 middelgrote zoete aardappels
- 200 gr speltbloem
- snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de zoete aardappels (met schil) een minuut of 15 tot ze zacht zijn. Haal ze uit de pan en laat ze even afkoelen.
- Haal de schil van de aardappels en doe ze samen met de bloem en het zout in een kom. Prak de aardappel door de bloem en kneed vervolgens verder met je handen. Als het deeg te plakkerig blijft, voeg je extra bloem toe.
- Als je een deegbal hebt gevormd, verdeel je de bal in 8 delen.
- Bestuif je aanrecht met wat bloem en ga nu met een deegroller elk balletje uitrollen tot een wraps. Vergeet je deegroller ook niet te bestuiven, anders blijft hij plakken. Leg de uitgerolde wraps even opzij, tot je ze alle 8 hebt uitgerold.
- Nu ga je de wraps bakken in een droge koekenpan. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat hem even opwarmen. Pak nu een wrap en doe hem in de pan. Laat de wraps ongeveer 2-3 minuten per kant bakken. Soms komt er lucht in de wraps en ‘stijgt’ hij als het ware een beetje op, maar dat is niet erg. Als je hem daarna uit de pan haalt, zakt hij gewoon weer in naar zijn normale vorm.
- Herhaal met de andere 7 wraps.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (+/- 10 donuts):
- 4 kleine of 3 middelgrote zoete aardappels
- 200 gr speltbloem
- snuf zout
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de zoete aardappels (met schil) een minuut of 15 tot ze zacht zijn. Haal ze uit de pan en laat ze even afkoelen.
- Haal de schil van de aardappels en doe ze samen met de bloem en het zout in een kom. Prak de aardappel door de bloem en kneed vervolgens verder met je handen. Als het deeg te plakkerig blijft, voeg je extra bloem toe.
- Als je een deegbal hebt gevormd, verdeel je de bal in 8 delen.
- Bestuif je aanrecht met wat bloem en ga nu met een deegroller elk balletje uitrollen tot een wraps. Vergeet je deegroller ook niet te bestuiven, anders blijft hij plakken. Leg de uitgerolde wraps even opzij, tot je ze alle 8 hebt uitgerold.
- Nu ga je de wraps bakken in een droge koekenpan. Zet een koekenpan op middelhoog vuur en laat hem even opwarmen. Pak nu een wrap en doe hem in de pan. Laat de wraps ongeveer 2-3 minuten per kant bakken. Soms komt er lucht in de wraps en ‘stijgt’ hij als het ware een beetje op, maar dat is niet erg. Als je hem daarna uit de pan haalt, zakt hij gewoon weer in naar zijn normale vorm.
- Herhaal met de andere 7 wraps.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie