Ondanks dat het winterse weer eindelijk heeft plaatsgemaakt voor een lekker zonnetje, maak ik gewoon nog stamppot! Deze keer een zuurkoolstamp met gegrilde appel. Net iets frisser en minder zwaar dan een ‘gewone’ stamppot en daarnaast ook erg makkelijk om te maken met maar een paar ingrediënten. Lees gauw verder voor het recept!
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
- 1.5 kg kruimige aardappelen
- 500 gr zuurkool
- 3 appels
- scheutje (plantaardige) melk
- flinke hand rozijnen
- peper en zout
- optioneel: rookworst
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Als je een rookworst hebt, kun je deze bij de aardappels in de pan gaar laten koken. Leg de worst er gewoon bovenop! - Laat de zuurkool uitlekken en voeg na 10 minuten toe aan de aardappels. Laat ze de resterende 10 minuten meekoken.
- Snijd ondertussen de appels in dunne partjes en grill ze een paar minuten in een grillpan.
- Haal de worst uit de pan met aardappels en zuurkool en houd even warm op een bordje met deksel.
- Giet de aardappelen en zuurkool af en doe terug in de pan. Voeg een scheut melk toe en stamp fijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de appel en rozijnen toe aan de stamppot en roer erdoorheen.
- Eet smakelijk en vergeet niet je gerecht te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
- 1.5 kg kruimige aardappelen
- 500 gr zuurkool
- 3 appels
- scheutje (plantaardige) melk
- flinke hand rozijnen
- peper en zout
- optioneel: rookworst
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een ruime pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Als je een rookworst hebt, kun je deze bij de aardappels in de pan gaar laten koken. Leg de worst er gewoon bovenop! - Laat de zuurkool uitlekken en voeg na 10 minuten toe aan de aardappels. Laat ze de resterende 10 minuten meekoken.
- Snijd ondertussen de appels in dunne partjes en grill ze een paar minuten in een grillpan.
- Haal de worst uit de pan met aardappels en zuurkool en houd even warm op een bordje met deksel.
- Giet de aardappelen en zuurkool af en doe terug in de pan. Voeg een scheut melk toe en stamp fijn. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de appel en rozijnen toe aan de stamppot en roer erdoorheen.
- Eet smakelijk en vergeet niet je gerecht te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Geef een reactie