Klaar om uit te pakken met een bijzonder eenvoudig recept? Deze citroenrisotto met erwten en broodkruim is er eentje om je vingers bij af te likken. Hij staat binnen een half uurtje op tafel en hij zowel doordeweeks als bij een lekker etentje in het weekend.
Citroen en risotto gaan erg goed samen, omdat citroen een frisse en levendige smaak toevoegt. De zure smaak van citroen snijdt door de romigheid van de rijst en maakt de smaak gebalanceerd. Het zorgt ook voor een soort bitterzoet aroma, wat de smaak interessanter maakt. Door het contrast tussen het zure van de citroen, de romigheid van de risotto en het zout van de Parmezaanse kaas, wordt elke hap lekkerder. De citrusachtige smaak helpt ook om de rijke smaak van de risotto te complementeren. Kortom, citroen maakt de risotto lekkerder en spannender. Bovendien moeten we er zelf nog maar een beetje zomer van maken aangezien de zon ons in de steek laat, dus met dit recept beleef je nog een keer de zomer!
Citroenrisotto met erwten en broodkruim
Deze citroenrisotto met erwten en broodkruim is niet alleen heel eenvoudig om te maken, hij is ook bijzonder en vernieuwend dankzij het kruidige broomkruim waarmee je de risotto garneert. Het gekruide broodkruim maak je heel gemakkelijk met panko en verse kruiden en dit bak je dan even aan in een pan zodat het mooi goudbruin kleurt. Broodkruim geeft een lichte crunch aan de risotto, wat een perfecte tegenhanger vormt bij een romige risotto. Zo voeg je nóg meer beleving toe aan je gerecht!
Meer risottorecepten
Op zoek naar meer lekkere risottorecepten? Allereerst is deze groene risotto met spinazie, asperges en burrata een van mijn favorieten samen met deze risotto caprese met balsamico. Allebei fantastische gerechten met heel veel kleur en smaak. Ook voor de vleesliefhebbers heb ik een smaakvolle risotto, namelijk deze risotto met truffelsalami, doperwten en groene pesto. Snel, eenvoudig en heerlijk! Eet smakelijk.
Geef een reactie