Klaar om uit te pakken met een bijzonder eenvoudig recept? Deze citroenrisotto met erwten en broodkruim is er eentje om je vingers bij af te likken. Hij staat binnen een half uurtje op tafel en hij zowel doordeweeks als bij een lekker etentje in het weekend.

Citroen en risotto gaan erg goed samen, omdat citroen een frisse en levendige smaak toevoegt. De zure smaak van citroen snijdt door de romigheid van de rijst en maakt de smaak gebalanceerd. Het zorgt ook voor een soort bitterzoet aroma, wat de smaak interessanter maakt. Door het contrast tussen het zure van de citroen, de romigheid van de risotto en het zout van de Parmezaanse kaas, wordt elke hap lekkerder. De citrusachtige smaak helpt ook om de rijke smaak van de risotto te complementeren. Kortom, citroen maakt de risotto lekkerder en spannender. Bovendien moeten we er zelf nog maar een beetje zomer van maken aangezien de zon ons in de steek laat, dus met dit recept beleef je nog een keer de zomer!

Citroenrisotto met erwten en broodkruim

Deze citroenrisotto met erwten en broodkruim is niet alleen heel eenvoudig om te maken, hij is ook bijzonder en vernieuwend dankzij het kruidige broomkruim waarmee je de risotto garneert. Het gekruide broodkruim maak je heel gemakkelijk met panko en verse kruiden en dit bak je dan even aan in een pan zodat het mooi goudbruin kleurt. Broodkruim geeft een lichte crunch aan de risotto, wat een perfecte tegenhanger vormt bij een romige risotto. Zo voeg je nóg meer beleving toe aan je gerecht!

Meer risottorecepten

Op zoek naar meer lekkere risottorecepten? Allereerst is deze groene risotto met spinazie, asperges en burrata een van mijn favorieten samen met deze risotto caprese met balsamico.  Allebei fantastische gerechten met heel veel kleur en smaak. Ook voor de vleesliefhebbers heb ik een smaakvolle risotto, namelijk deze risotto met truffelsalami, doperwten en groene pesto. Snel, eenvoudig en heerlijk! Eet smakelijk.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr risottorijst
  • 1 liter groentenbouillon
  • 1 witte ui
  • 125 ml droge witte wijn
  • 200 gr tuinerwten
  • 40 gr Parmezaanse kaas + extra voor garnering
  • 1 citroen
  • 4 el panko of broodkruim
  • verse bieslook
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snipper de ui en breng de bouillon aan de kook.
  2. Verhit wat olijfolie in een diepe pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de risottorijst toe en bak 1 minuut mee. Blus daarna af met de witte wijn en bak opnieuw 1 minuut.
  3. Voeg nu 2 soeplepels bouillon toe en laat de rijst zachtjes gaarkoken in de bouillon. Als de rijst de bouillon heeft opgenomen, voeg je een soeplepel nieuwe bouillon toe. Roer af en toe en herhaal totdat de risottorijst gaar is. Dit duurt ongeveer een kwartier.
  4. Wanneer de risottorijst gaar is, voeg je het sap en de rasp van de citroen toe samen met de erwten, Parmezaanse kaas en een snuf peper en zout. Mix alles goed en bak nog een paar minuten.
  5. Hak wat bieslook en basilicum fijn. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en voeg hier de panko aan toe samen met de fijngehakte kruiden en een snuf zout. Bak op middelhoog vuur totdat het broodkruim goudbruin kleurt.
  6. Garneer de risotto met het broodkruim, extra Parmezaan, wat citroenrasp en een snuf peper.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept