Deze crispy falafel burrito is het perfecte avondmaal of de perfecte lunch (to go) voor iedereen die geen zin heeft om lang in de keuken te staan.

Falafel is als een feestje in je mond! Kleine, knapperige balletjes of rondjes gemaakt van gemalen kikkererwten of bonen, op smaak gebracht met kruiden zoals koriander, komijn en knoflook. Deze heerlijke balletjes worden vervolgens gefrituurd tot ze goudbruin en lekker knapperig zijn aan de buitenkant, terwijl ze binnenin heerlijk zacht en smeuïg blijven. Je kunt ze ook bakken in de pan of oven.

De oorsprong van falafel is een beetje mysterieus, als een avontuurlijk verhaal dat door verschillende culturen en landen reist. Sommigen geloven dat het zijn wortels heeft in Egypte, anderen beweren dat het uit het Midden-Oosten komt, zoals Libanon of Israël. Het is alsof falafel zelf een wereldreiziger is, en overal waar het komt, verovert het harten met zijn smaak.

Het beste van alles is dat falafel zo veelzijdig is! Je kunt het eten als een heerlijke snack, in een pitabroodje met wat knapperige groenten en romige sauzen, of zelfs als onderdeel van een smakelijke salade. Het is een gerecht dat iedereen samenbrengt, ongeacht waar het vandaan komt.

Meer recepten met falafel

Op zoek naar meer recepten met falafel? Wat dacht je van deze traybake met falafel of deze zoete aardappel stamppot met prei, courgette en falafel? Allemaal stuk voor stuk genieten!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 stuks):
  • ⅔ komkommer 
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui 
  • 30 gr feta
  • 200 gr falafel 
  • 2 grote volkoren wraps
  • krulsla  
  • 2 el Fresh Garlic Sauce
  • verse dille 
  • peper en zout 
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Doe met wat peper en zout in een kommetje en mix. 
  2. Hak de rode ui in dunne ringen en verbrokkel de feta. 
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de falafel rondom goudbruin. Haal uit de pan en maak de pan schoon met een stuk keukenpapier. Zet het vuur wat lager en houd de pit aan.  
  4. Beleg de wraps met de sla, komkommer en tomaat, rode ui, falafel, feta, de knoflooksaus en wat peper en zout. Top af met wat verse dille naar smaak. Vouw dit echt leg met de vouwrand naar beneden in de pan om hem te toasten. Draai na een minuutje om en toast ook de andere kant. 
  5. Snijd de wrap doormidden en eet smakelijk. 
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept