Het perfecte recept voor je kerstontbijt of kerstbrunch: cruffins met frambozen. Maar wat zijn cruffins? Een cruffin is een soort broodje of heerlijk gebakje dat de eigenschappen van een croissant en een muffin combineert. Het woord “cruffin” is eigenlijk een samenvoeging van “croissant” en “muffin”. Joh!

Ze worden gemaakt van croissantdeeg dat in een muffinvorm wordt gebakken, waardoor ze de vorm van een muffin krijgen. Het deeg wordt in de vorm gerold, meestal met toevoegingen zoals suiker, kaneel, chocolade, noten of andere smaakmakers. Ik ging voor frambozenjam en amandelen. Na het bakken hebben cruffins vaak een krokante buitenkant, vergelijkbaar met een croissant, en een zachte, luchtige binnenkant, typisch voor een muffin.

Cruffins zijn populair geworden vanwege hun unieke combinatie van texturen en smaken en zijn verkrijgbaar in verschillende bakkerijen en cafés over de hele wereld. Bij bijna elk koffiezaakje staan ze wel op het menu!

Cruffins met frambozen

Deze cruffins zijn heel erg lekker om bijvoorbeeld te serveren bij het kerstontbijt of de kerstbrunch. Je maakt ze heel gemakkelijk en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Bovendien kun je eindeloos variëren met vullingen. Je zou er zelfs een hartige variant van kunnen maken, bijvoorbeeld deze cruffins met kaas.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten + 20 minuten oven

Social

WAT HEB JE NODIG (8 stuks):
  • 1 rol croissantdeeg
  • 6 el frambozenjam
  • 3 el amandelschaafsel
  • 3 el poedersuiker
  • optioneel: verse frambozen ter garnering
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een muffinvorm in (bij voorkeur een silliconen bakvorm).
  2. Rol het croissantdeeg uit over het aanrecht en druk eventueel de randen dicht als er randen aanzitten (zodat je een grote rechthoek krijgt).
  3. Besmeer de rechthoek met de frambozenjam en rol hem over de lengte op. Snijd in 8 stukken en leg elk stuk met de binnenkant omhoog in een muffinvormpje. Bestrooi de cruffins met wat amandelschaafsel en schuif ze voor 20 minuten in de oven.
  4. Check na 20 minuten of ze goed gaar zijn en laat de cruffins afkoelen op een rooster.
  5. Mix de poedersuiker met een eetlepel water en drizzle de frosting over de muffins. Garneer eventueel met wat verse frambozen.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept