Op veler verzoek deel ik vandaag mijn basisrecept voor klassieke havermout. Deze havermout eet ik minimaal 4 keer per week! Een soort beginnersrecept zou je het kunnen noemen voor als je nog zoekende bent naar de juiste hoeveelheden en smaken bij je havermoutontbijtje. Ik maak mijn havermoutpap altijd aan met melk in plaats van water, omdat dat net wat meer smaak en romigheid geeft. Havermoutpap zelf is vrij blend, dus ik voeg altijd kaneel toe en voldoende lekkere toppings waaronder blauwe bessen en banaan. Benieuwd naar mijn favoriete ontbijtje? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

5 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 40 gr havermout
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • 1 kleine banaan
  • 1 handje blauwe bessen (50 gr)
  • 1 tl lijnzaad
  • 1 el pindakaas
WAT MOET JE DOEN:
  1. Zet de havermout samen met de amandelmelk in een pannetje op middelhoog vuur. Breng het geheel zachtjes aan de kook en roer af en toe door.
  2. Snijd de banaan ondertussen in plakjes.
  3. Wanneer de pap in begint te dikken, voeg je de kaneel toe. Blijf roeren en zet het vuur laag.
  4. Wanneer de pap bijna klaar is, voeg je de schijfjes banaan toe aan de pap. Ik vind het lekker als de banaan warm en zacht wordt. Je kunt hem ook op het laatst als topping toevoegen en niet in de pan erbij doen!
  5. Roer het nog een keer goed door en schep in een kommetje. Voeg de blauwe blessen, het lijnzaad en de pindakaas toe.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (1 pers.):
  • 40 gr havermout
  • 250 ml amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • 1 kleine banaan
  • 1 handje blauwe bessen (50 gr)
  • 1 tl lijnzaad
  • 1 el pindakaas
WAT MOET JE DOEN:
  1. Zet de havermout samen met de amandelmelk in een pannetje op middelhoog vuur. Breng het geheel zachtjes aan de kook en roer af en toe door.
  2. Snijd de banaan ondertussen in plakjes.
  3. Wanneer de pap in begint te dikken, voeg je de kaneel toe. Blijf roeren en zet het vuur laag.
  4. Wanneer de pap bijna klaar is, voeg je de schijfjes banaan toe aan de pap. Ik vind het lekker als de banaan warm en zacht wordt. Je kunt hem ook op het laatst als topping toevoegen en niet in de pan erbij doen!
  5. Roer het nog een keer goed door en schep in een kommetje. Voeg de blauwe blessen, het lijnzaad en de pindakaas toe.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @studentjekookt!

Deel het recept