Snelle pizzabroodjes zijn hét antwoord op de vraag welk borrelhapje jij dit weekend moet gaan maken. Heerlijk om te delen en super makkelijk om te bereiden. Deze pizzabroodjes worden gemaakt van croissantdeeg, waardoor ze extra zacht en fluffy zijn. Ik breng ze op smaak met de basisingrediënten van een gewone pizza, maar je kunt ze helemaal naar eigen smaak inrichten. Voeg er bijvoorbeeld nog olijven, vleeswaren, tomaatjes of andere toppings aan toe om jouw eigen favoriete pizzabroodje te maken.

Meer borrelhapjes

Op zoek naar meer inspiratie voor bij de borrel? Wat dacht je van deze crostini met Parmezaanse kaas en peer, deze brieterballen (brie balletjes) of deze whipped feta met geroosterde tomaatjes. Stuk voor stuk lekkere vegetarische borrelhapjes die snel op tafel staan.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

10 minuten + 25 minuten oven

Social

WAT HEB JE NODIG (8 stuks):
  • 1 rol croissantdeeg
  • 4 el tomatensaus naar keuze
  • 1 el groene pesto
  • 50 gr geraspte oude kaas
  • 7 gr verse basilicum
  • 1 el Italiaanse kruiden
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een (ronde) ovenschaal met bakpapier.
  2. Rol het croissant deeg uit tot een rechthoek en druk eventuele naden dicht.
  3. Verdeel de tomatensaus en pesto over de rechthoek en bestrooi vervolgens met de kaas, basilicum en Italiaanse kruiden.
  4. Rol vervolgens op over de korte zijde en snijd in 6-7 stukken. Verdeel de rondjes over de ovenschaal met de binnenkant omhoog en schuif voor 25 min. in de oven.
  5. Controleer of ze goed gaar zijn en serveer warm.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept