Hoewel het weer buiten om te huilen is, probeer ik de zomerse vibe te behouden met deze frisse kipwraps. Ze staan binnen een handomdraai op tafel én zijn nog eens hartstikke gezond. Na lang puzzelen heb ik ook eindelijk dé perfecte spicemix gevonden om je kip mee te kruiden! Nu hoef je nooit meer zakjes fajitakruiden te kopen én smaakt je wrap nog lekkerder. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 8 wraps
  • 1 avocado
  • 1 fijngesneden ui
  • 4 paprika’s
  • 2 courgettes
  • 1 zak romaine sla
  • 1 blikje mais
  • 500 gr kippendijfilet
  • 150 ml kwark
  • handje fijngehakte peterselie
  • 1 el chiliflakes
  • 1 el knoflookpoeder
  • olijfolieVoor de kruidenmix
  • 2 el chilipoeder
  • 1 el komijn
  • 1,5 el paprikapoeder
  • 1 el uienpoeder
  • 1 tl peper
  • 1 tl zout
WAT MOET JE DOEN:
  1. Snijd de kippendijfilet in blokjes en bak in een scheutje olie gaar.
  2. Meng alle kruiden van de kruidenmix door elkaar en voeg samen met een fijngesneden ui toe aan de kip.
  3. Snijd ondertussen de paprika’s in reepjes en de courgette in schijfjes. Verhit een grillpan en grill hierin de groenten gaar.
  4. Begin ondertussen met de saus. Doe 150 ml kwark in een bakje en voeg hier 1 el knoflookpoeder, een handje fijngehakte peterselie en 1 el chiliflakes aan toe. Als je de saus te dik vindt kun je een klein beetje water toevoegen. Zet de saus even apart.
  5. Als de gegrilde groenten gaar zijn voeg je ze toe aan de kippendijfilet. Voeg ook de mais toe en schep alles even goed door.
  6. Snijd ondertussen de avocado in blokjes en verwarm de wraps kort in de magnetron of oven.
  7. Beleg nu je wraps. Begin met een handje sla, gevolgd door het kippenmengsel, de yoghurtsaus en dan de avocado.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen op Instagram met de hashtag #easyculi!

Deel het recept