Stamppot season is on! Mijn eerste stamppot van dit jaar is meteen een geweldig lekkere: zoete aardappelstamppot met feta, boerenkool en kipgehaktballetjes. Not your average boerenkool dus. Hij is ontzettend voedzaam en de zoete aardappel gaat perfect samen met de zurige feta. De kipgehaktballetjes maakte ik er zelf bij, maar als je hem liever vegetarisch eet kun je natuurlijk ook vega balletjes gebruiken. Liever een andere stamppot proberen? Ga dan voor deze zuurkoolstamppot met gegrilde appel!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 750 gr (ongekookte) zoete aardappelen
  • 300 gr boerenkool
  • 150 gr feta
  • 250 gr kipgehakt
  • 2 stengels bosui
  • scheutje melk
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een grote pan met een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook.
  2. Schil de aardappelen en snijd in kleinere stukken. Doe samen met de boerenkool in de pan en kook in 15 minuten gaar en zacht.
  3. Mix het gehakt met een flinke snuf peper en het zout, het chilipoeder, uienpoeder en paprikapoeder. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes aan alle kanten goudbruin.
  4. Giet de aardappelen en boerenkool af en voeg de melk toe samen met een snuf peper en zout en het knoflookpoeder. Stamp met een stamper tot een grove stamppot.
  5. Verbrokkel de feta en hak de bosui fijn. Serveer de zoete aardappelstamppot met feta, kipgehaktballetjes en de bosui.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Stamppot season is on! Mijn eerste stamppot van dit jaar is meteen een geweldig lekkere: zoete aardappelstamppot met feta, boerenkool en kipgehaktballetjes. Not your average boerenkool dus. Hij is ontzettend voedzaam en de zoete aardappel gaat perfect samen met de zurige feta. De kipgehaktballetjes maakte ik er zelf bij, maar als je hem liever vegetarisch eet kun je natuurlijk ook vega balletjes gebruiken. Liever een andere stamppot proberen? Ga dan voor deze zuurkoolstamppot met gegrilde appel!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

30 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 750 gr (ongekookte) zoete aardappelen
  • 300 gr boerenkool
  • 150 gr feta
  • 250 gr kipgehakt
  • 2 stengels bosui
  • scheutje melk
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een grote pan met een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook.
  2. Schil de aardappelen en snijd in kleinere stukken. Doe samen met de boerenkool in de pan en kook in 15 minuten gaar en zacht.
  3. Mix het gehakt met een flinke snuf peper en het zout, het chilipoeder, uienpoeder en paprikapoeder. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes aan alle kanten goudbruin.
  4. Giet de aardappelen en boerenkool af en voeg de melk toe samen met een snuf peper en zout en het knoflookpoeder. Stamp met een stamper tot een grove stamppot.
  5. Verbrokkel de feta en hak de bosui fijn. Serveer de zoete aardappelstamppot met feta, kipgehaktballetjes en de bosui.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept