Stamppot season is on! Mijn eerste stamppot van dit jaar is meteen een geweldig lekkere: zoete aardappelstamppot met feta, boerenkool en kipgehaktballetjes. Not your average boerenkool dus. Hij is ontzettend voedzaam en de zoete aardappel gaat perfect samen met de zurige feta. De kipgehaktballetjes maakte ik er zelf bij, maar als je hem liever vegetarisch eet kun je natuurlijk ook vega balletjes gebruiken. Liever een andere stamppot proberen? Ga dan voor deze zuurkoolstamppot met gegrilde appel!
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
- 750 gr (ongekookte) zoete aardappelen
- 300 gr boerenkool
- 150 gr feta
- 250 gr kipgehakt
- 2 stengels bosui
- scheutje melk
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- peper en zout
- olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een grote pan met een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook.
- Schil de aardappelen en snijd in kleinere stukken. Doe samen met de boerenkool in de pan en kook in 15 minuten gaar en zacht.
- Mix het gehakt met een flinke snuf peper en het zout, het chilipoeder, uienpoeder en paprikapoeder. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes aan alle kanten goudbruin.
- Giet de aardappelen en boerenkool af en voeg de melk toe samen met een snuf peper en zout en het knoflookpoeder. Stamp met een stamper tot een grove stamppot.
- Verbrokkel de feta en hak de bosui fijn. Serveer de zoete aardappelstamppot met feta, kipgehaktballetjes en de bosui.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Stamppot season is on! Mijn eerste stamppot van dit jaar is meteen een geweldig lekkere: zoete aardappelstamppot met feta, boerenkool en kipgehaktballetjes. Not your average boerenkool dus. Hij is ontzettend voedzaam en de zoete aardappel gaat perfect samen met de zurige feta. De kipgehaktballetjes maakte ik er zelf bij, maar als je hem liever vegetarisch eet kun je natuurlijk ook vega balletjes gebruiken. Liever een andere stamppot proberen? Ga dan voor deze zuurkoolstamppot met gegrilde appel!
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
- 750 gr (ongekookte) zoete aardappelen
- 300 gr boerenkool
- 150 gr feta
- 250 gr kipgehakt
- 2 stengels bosui
- scheutje melk
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl uienpoeder
- peper en zout
- olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
- Breng een grote pan met een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook.
- Schil de aardappelen en snijd in kleinere stukken. Doe samen met de boerenkool in de pan en kook in 15 minuten gaar en zacht.
- Mix het gehakt met een flinke snuf peper en het zout, het chilipoeder, uienpoeder en paprikapoeder. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de balletjes aan alle kanten goudbruin.
- Giet de aardappelen en boerenkool af en voeg de melk toe samen met een snuf peper en zout en het knoflookpoeder. Stamp met een stamper tot een grove stamppot.
- Verbrokkel de feta en hak de bosui fijn. Serveer de zoete aardappelstamppot met feta, kipgehaktballetjes en de bosui.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] zoek naar meer stamppotinspiratie? Wat dacht je van deze zoete aardappelstamppot met kipgehaktballetjes! Net zo lekker, maar dan op een andere […]
[…] Ik durf te wedden dat veel lezers boerenkool enkel alleen ooit voor stamppot hebben gebruikt. En dat is helemaal niet erg. Tot een paar jaar geleden was dat ook het enige gerecht wat ik er mee maakte. Je kunt gelukkig nog veel meer met boerenkool. Het is lekker in salades, uit de oven (dan wordt het krokant!), maar ook in sauzen. In deze orzo speelt boerenkool de hoofdrol in de saus. Je hoeft het alleen even te blenden met wat smaakmakers en dan heb je een heerlijke (en super voedzame) boerenkoolsaus. Heerlijk met citroen, Parmezaanse kaas en bimi! Toch stiekem wel op zoek naar een stamppotrecept met boerenkool? Probeer dan deze zoete aardappelstamppot met kipgehaktballetjes! […]
[…] is. Ik probeer stamppot weer sexy te maken en tot nu toe is dat aardig gelukt. Eerder maakte ik deze zoete aardappelstamppot met kipgehaktballetjes, bloemkoolstamppot met halloumi, stamppot met chorizo, pesto en zongedroogde tomaat en […]
[…] heel eenvoudig met ingrediënten die je bij elke supermarkt kunt kopen. Ik trapte de serie af met deze zoete aardappelstamppot met kipgehaktballetjes en feta, gevolgd door deze bloemkoolstamppot met halloumi. Nu gaan we door met nummero […]