Het wordt buiten steeds grauwer en kouder, dus ik heb elke avond steeds meer zin in echte winterkost. Mijn vriend en ik zijn allebei dol op zuurkool, dus we maken er graag overheerlijke ovenschotels mee. De meest bekende combinatie is natuurlijk zuurkool met gehakt , rozijnen en appel. Dat is ook de basis voor deze ovenschotel, maar ik heb er nog erwten en courgette aan toegevoegd. De combinatie is echt ZO lekker. Het zure van de zuurkool en het zoete van de rozijnen zorgt voor een perfecte balans. Echt om je vingers bij af te likken! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

40 minuten

Social

Easy Culi
WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gr gehakt
  • 300 gr erwten uit het vriesvak
  • 1 courgette
  • 2 appels
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 bakje crème fraîche
  • 1 pakje zuurkool (500 gr)
  • olie om in te vetten
  • peper en zout
  • (optioneel: oregano voor door de puree)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze vervolgens in ongeveer 10 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de appel en courgette in blokjes.
  4. Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak hierin het gehakt rul.
  5. Laat de zuurkool uitlekken en knijp het overtollige vocht eruit. Voeg het vervolgens samen met de courgette en erwten toe aan het gehakt. Roer goed door.
  6. Voeg na een paar minuten de appel, rozijnen en crème fraîche toe en laat even 5 minuten sudderen.
  7. Giet ondertussen de aardappelen af en pureer ze met een stamper of met een vork. Je kan eventueel een scheutje melk toevoegen om het wat smeuïger te maken. Breng de puree op smaak met peper, zout en eventueel oregano. Je kunt in plaats van oregano ook andere kruiden gebruiken, leef je uit, alles smaakt lekker :).
  8. Vet een ovenschaal in en stort het zuurkool-gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel evenredig door de schaal en druk een beetje aan.
  9. Stort nu de aardappelpuree bovenop het zuurkool-gehaktmengsel en verspreid over de ovenschaal zodat alles met een laagje bedekt is.
  10. Trek met een vork strepen door de puree, zo krijg je een lekker krokant laagje bovenop!
  11. Bak de puree af in de oven voor ongeveer 15 minuten en serveer meteen.
  12. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

WAT HEB JE NODIG (4 pers.):
  • 1 kilo kruimige aardappelen
  • 500 gr gehakt
  • 300 gr erwten uit het vriesvak
  • 1 courgette
  • 2 appels
  • 2 handjes rozijnen
  • 1 bakje crème fraîche
  • 1 pakje zuurkool (500 gr)
  • olie om in te vetten
  • peper en zout
  • (optioneel: oregano voor door de puree)
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en breng een ruime pan met water aan de kook.
  2. Schil de aardappelen en halveer ze. Kook ze vervolgens in ongeveer 10 minuten gaar.
  3. Snijd ondertussen de appel en courgette in blokjes.
  4. Verhit een scheutje olie in een grote pan en bak hierin het gehakt rul.
  5. Laat de zuurkool uitlekken en knijp het overtollige vocht eruit. Voeg het vervolgens samen met de courgette en erwten toe aan het gehakt. Roer goed door.
  6. Voeg na een paar minuten de appel, rozijnen en crème fraîche toe en laat even 5 minuten sudderen.
  7. Giet ondertussen de aardappelen af en pureer ze met een stamper of met een vork. Je kan eventueel een scheutje melk toevoegen om het wat smeuïger te maken. Breng de puree op smaak met peper, zout en eventueel oregano. Je kunt in plaats van oregano ook andere kruiden gebruiken, leef je uit, alles smaakt lekker :).
  8. Vet een ovenschaal in en stort het zuurkool-gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel evenredig door de schaal en druk een beetje aan.
  9. Stort nu de aardappelpuree bovenop het zuurkool-gehaktmengsel en verspreid over de ovenschaal zodat alles met een laagje bedekt is.
  10. Trek met een vork strepen door de puree, zo krijg je een lekker krokant laagje bovenop!
  11. Bak de puree af in de oven voor ongeveer 15 minuten en serveer meteen.
  12. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept