Ik ben geen enorme vleesliefhebber, maar voor vis kun je me echt wakker maken. Deze orzo met garnalen en paprika staat in slechts een kwartier op tafel, dus hij is perfect voor elke drukke doordeweekse dag. Hij is daarnaast zo lekker, dat je er ook prima de show mee kunt stelen op een vrijdagavond met je vrienden. Orzo is momenteel razendpopulair. Orzo lijkt qua uiterlijk op een rijstkorrel, maar het is eigenlijk een pastasoort. Deze unieke vorm maakt het zeer veelzijdig en geschikt voor diverse gerechten. Het kan worden gebruikt in soepen, salades, bijgerechten en hoofdgerechten. Eigenlijk bij alles dus.

Orzo met garnalen en paprika

Deze orzo met garnalen en paprika bevat slechts een handjevol ingrediënten. Ik heb hem zelf lekker pittig gemaakt met de chiliflakes, maar je kunt dit natuurlijk helemaal aanpassen naar eigen smaak. Gebruik recepten daarom altijd als leidraad, maar geef er je eigen draai aan. Als jij houdt van pittig, voeg je extra chiliflakes toe. Hou je van minder pittig, gebruik je minder of laat je het achterwege. Ben je op zoek naar meer inspiratie met orzo? Wat dacht je van deze baked orzo met spinazie en mozzarella of deze orzo met pesto van gegrilde courgette en kipgehaktballetjes.

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

15 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 200 gr orzo
  • 200 gr grote garnalen
  • 1 witte ui
  • 2 puntpaprika’s
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 2 el zuivelspread (ik gebruik deze)
  • chiliflakes naar smaak
  • verse basilicum
  • peper en zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang een half koffiekopje kookvocht op bij het afgieten.
  2. Snipper de ui en snijd de puntpaprika in stukken.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de garnalen toe samen met het knoflookpoeder, de tomatenpuree en 1/2 tl chiliflakes en bak twee minuten mee. Voeg daarna de paprika toe en bak opnieuw even mee.
  4. Voeg nu het kookvocht, de gezeefde tomaten en de zuivelspread toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de orzo met de garnalen in tomatensaus en garneer met chiliflakes, basilicum en een snuf peper.
  6. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept