Ik ben geen enorme vleesliefhebber, maar voor vis kun je me echt wakker maken. Deze orzo met garnalen en paprika staat in slechts een kwartier op tafel, dus hij is perfect voor elke drukke doordeweekse dag. Hij is daarnaast zo lekker, dat je er ook prima de show mee kunt stelen op een vrijdagavond met je vrienden. Orzo is momenteel razendpopulair. Orzo lijkt qua uiterlijk op een rijstkorrel, maar het is eigenlijk een pastasoort. Deze unieke vorm maakt het zeer veelzijdig en geschikt voor diverse gerechten. Het kan worden gebruikt in soepen, salades, bijgerechten en hoofdgerechten. Eigenlijk bij alles dus.
Orzo met garnalen en paprika
Deze orzo met garnalen en paprika bevat slechts een handjevol ingrediënten. Ik heb hem zelf lekker pittig gemaakt met de chiliflakes, maar je kunt dit natuurlijk helemaal aanpassen naar eigen smaak. Gebruik recepten daarom altijd als leidraad, maar geef er je eigen draai aan. Als jij houdt van pittig, voeg je extra chiliflakes toe. Hou je van minder pittig, gebruik je minder of laat je het achterwege. Ben je op zoek naar meer inspiratie met orzo? Wat dacht je van deze baked orzo met spinazie en mozzarella of deze orzo met pesto van gegrilde courgette en kipgehaktballetjes.
Geef een reactie