Vandaag is het weer tijd voor een lekker receptje met orzo. Orzo is een pasta die populair is in de Italiaanse en Griekse keuken. De oorsprong van orzo is echter niet helemaal duidelijk, omdat het in verschillende delen van de wereld wordt geproduceerd en geconsumeerd.
Sommige bronnen suggereren dat orzo zijn oorsprong heeft in het oude Griekenland, waar het bekend stond als “kritharaki” of “kritharáki”. Anderen beweren dat orzo oorspronkelijk uit Italië komt en dat het vergelijkbaar is met pastasoorten zoals riso en fregola.
Tegenwoordig wordt orzo over de hele wereld geproduceerd en geconsumeerd en het wordt vaak gebruikt in recepten voor soepen, stoofschotels en salades. Ongeacht de oorsprong van orzo, is het een veelzijdige en smakelijke pasta die in vele gerechten kan worden gebruikt. Ik maakt er eerder deze baked orzo met spinazie en mozzarella mee en ook deze ratatouille orzo met burrata.
Orzo met rode pesto, olijven en crispy prosciutto
Deze orzo met rode pesto, olijven en crispy prosciutto is een ware smaakbom! Hij is ontzettend lekker en ook nog eens makkelijk om te maken. Er zitten heerlijke smaakmakers in, zoals zongedroogde tomaat, basilicum en olijven. Een combinatie van heerlijke Italiaanse klassiekers. Enjoy!
Geef een reactie