Ik ben dol op zalm! Deze zalmcurry met rijst is momenteel een van mijn nieuwe favorieten. Ik probeer tegenwoordig minimaal één keer per week vis te eten. Hoe vaak eet jij vis? Er zijn verschillende redenen waarom het eten van zalm elke week een goed idee kan zijn:

  1. Gezondheidsvoordelen: zalm is rijk aan omega-3-vetzuren, eiwitten, vitamine D en mineralen, zoals selenium. Deze voedingsstoffen kunnen bijdragen aan het verbeteren van de gezondheid van het hart, de hersenfunctie en het immuunsysteem.
  2. Gemakkelijk te bereiden: zalm is een veelzijdige vis die gemakkelijk te bereiden is. Het kan worden gegrild, gebakken, gestoomd of gerookt en bovendien is het ook nog eens hartstikke snel klaar. Easy peasy lemon squeezy!
  3. Smaak: zalm heeft een heerlijke smaak en kan op verschillende manieren worden bereid, waardoor het een favoriet is van veel mensen. En nu dus ook van mij. Fun fact: ik lustte tot twee jaar terug nog geen zalm haha. Dat kwam doordat ik het eigenlijk alleen rauw had gegeten en dat vind ik (nog steeds) gewoon niet lekker. Maar voor een gebakken zalmpje, bijvoorbeeld in deze zalmcurry met rijst, kun je mij echt wakker maken!

Zalmcurry met rijst

Deze zalmcurry met rijst is niet alleen hartstikke voedzaam, gezond én lekker, maar hij staat ook binnen 20 minuten op tafel en is een ultieme smaakbom waar je elke zalmhater van laat watertanden. Wat fijn is aan dit recept is dat je vrij weinig hoeft te snijden voor de curry zelf. Alleen een ui! Ik maak gebruik van sugarsnaps, mini maiskolfjes en spinazie die je zo in de pan kunt toevoegen. Dat maakt deze curry een gemakkelijke maaltijd. Ik garneer mijn curry’s altijd heel uitgebreid met verschillende toppings. Zo ging ik voor peterselie, sesamzaadjes, chiliflakes, bosui en rode peper. Je bent natuurlijk vrij om te variëren in de toppings die je gebruikt. Zo kun je de peterselie bijvoorbeeld vervangen voor koriander als je dat lekkerder vindt. Ook zou je de rode peper al mee kunnen koken in de currysaus zelf. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Meer curry inspiratie

Ben je op zoek naar meer lekkere curryrecepten? Wat dacht je van deze vegan curry met zoete aardappel en wortel? Een superromige curry die lekker smaakt met home made naan. Of wat dacht je van deze curry met aubergine en vegetarische balletjes? Verrassend lekker en makkelijk om te maken. Liever een andere zalmcurry proberen? Deze zalmcurry met bimi is ook fantastisch!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 150 gr rijst
  • 2 zalmfilets à 125 gr per stuk
  • 1 ui
  • 250 gr sugarsnaps
  • 100 gr babymais
  • 250 gr spinazie
  • 200 ml gezeefde tomaten
  • 2 el rode of gele currypasta
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 limoen
  • sesamzaadjes naar smaak
  • chiliflakes naar smaak
  • verse peterselie of koriander
  • peper en zout
  • olijfolie
  • optioneel: lente ui en rode peper
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een ruime pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Dep de zalmfilets droog en besprenkel met olijfolie, peper en zeezout. Masseer goed in aan beide kanten van de vis.
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en bak hierin de zalmfilets met de huidkant eerst aan beide kanten 3-4 minuten. Haal daarna uit de pan en houd even apart.
  4. In dezelfde pan fruit je de ui aan samen met de currypasta. Voeg hier vervolgens de sugarsnaps, spinazie en mais aan toe en bak een paar minuten. Voeg daarna de gezeefde tomaten, kokosmelk en een snuf peper en zout toe en kook het geheel 5-10 minuten door.
  5. Voeg de laatste paar minuten de zalmfilets toe aan de curry en laat even mee opwarmen. Schep de saus ook een keer om over de zalmfilets.
  6. Serveer de zalmcurry met de rijst en garneer met limoen, peterselie/koriander, chiliflakes, sesamzaadjes en fijngesneden bosui en chilipeper.
  7. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept