Gnocchi kun je op veel manieren bereiden. Zo kun je gnocchi bakken of koken, maar wist je dat je gnocchi ook kunt bakken in de oven? Hij wordt dan heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen: precies zoals je hem wil! En als je dan toch bezig bent met een gnocchi traybake, voeg er dan meteen wat groenten en (vega) balletjes aan toe en je hebt een heerlijke volwaardige maaltijd. Afgetopt met verse kruiden en burrata is dit een fantastische snelle maaltijd voor elke dag. Heb je iets meer tijd over? Ga dan voor deze gnocchi met boerenkoolsaus.
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
- 400 gr gnocchi
- 200 gr vega balletjes
- 1 grote (gele) courgette
- 250 gr cherrytomaten
- 1 bol burrata
- verse basilicum
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl oregano
- olijfolie
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de courgette in blokjes en leg samen met de gnocchi op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zeezout, peper en het knoflook- en uienpoeder. Mix goed met je handen zodat alles goed bedekt is met olie en kruiden. Leg vervolgens de cherrytomaten en balletjes ook op de bakplaat en masseer nogmaals een beetje in. Top het geheel af met de oregano. Schuif de gnocchi traybake voor 15-20 minuten in de oven totdat de gnocchi goudbruin is gekleurd.
- Haal de gnocchi traybake uit de oven en serveer met de burrata en basilicum.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
Deel het recept
Gnocchi kun je op veel manieren bereiden. Zo kun je gnocchi bakken of koken, maar wist je dat je gnocchi ook kunt bakken in de oven? Hij wordt dan heerlijk krokant van buiten en zacht van binnen: precies zoals je hem wil! En als je dan toch bezig bent met een gnocchi traybake, voeg er dan meteen wat groenten en (vega) balletjes aan toe en je hebt een heerlijke volwaardige maaltijd. Afgetopt met verse kruiden en burrata is dit een fantastische snelle maaltijd voor elke dag. Heb je iets meer tijd over? Ga dan voor deze gnocchi met boerenkoolsaus.
WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
- 400 gr gnocchi
- 200 gr vega balletjes
- 1 grote (gele) courgette
- 250 gr cherrytomaten
- 1 bol burrata
- verse basilicum
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl oregano
- olijfolie
- peper en zout
WAT MOET JE DOEN:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Snijd de courgette in blokjes en leg samen met de gnocchi op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie, zeezout, peper en het knoflook- en uienpoeder. Mix goed met je handen zodat alles goed bedekt is met olie en kruiden. Leg vervolgens de cherrytomaten en balletjes ook op de bakplaat en masseer nogmaals een beetje in. Top het geheel af met de oregano. Schuif de gnocchi traybake voor 15-20 minuten in de oven totdat de gnocchi goudbruin is gekleurd.
- Haal de gnocchi traybake uit de oven en serveer met de burrata en basilicum.
- Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!
[…] Liever een ander recept met gnocchi proberen of toe aan meer inspiratie? Bekijk dan deze gnocchi traybake met vega balletjes en burrata. […]
Moet je voor dit recept de gnocchi eerst koken?
Groetjes Karin
[…] jij op zoek naar meer traybake inspiratie? Wat dacht je van deze gnocchi traybake met vegetarische balletjes? Super snel en ontzettend lekker. Of deze harissa vis met aardappeltjes en tomaat. Snel, lekker en […]
[…] tomatensaus met basilicum, past ook perfect bij de zachte smaak van burrata. Eerder maakte ik deze gnocchi traybake met burrata en vega balletjes. Daar wordt de gnocchi krokant doordat het in de oven wordt bereid. Ook zeker het proberen […]
Wanneer moeten de balletjes erbij)
[…] Deze vegetarische gnocchi bolognese met burrata is een heerlijk gerecht dat zowel vullend als smaakvol is. Dit gerecht combineert zachte en romige gnocchi met een rijke, hartige bolognesesaus en een topping van romige burrata. Het beste van alles is dat het eenvoudig te maken. Het enige wat je hoeft te snijden is de ui en verder hoef je alleen maar de ingrediënten bij elkaar te voegen. Gnocchi en burrata zijn als je het mij vraagt een match made in heaven. Ik maakt er eerder deze romige gnocchi met paprika en burrata en deze gnocchi traybake met burrata mee. […]