Er zijn weinig gerechten die zo lekker en veelzijdig zijn dat ze eigenlijk bij iedere gelegenheid passen, en dat geldt al helemaal voor deze orzo met garnalen. Of je nu kookt voor een diner met vrienden, wilt genieten van een bordje pasta in het avondzonnetje, of het liefst achter de tv eet: dit pastagerecht met garnalen, spinazie en witte wijn valt gelukkig altijd in de smaak.
Recept met orzo en garnalen
Orzo is een pastasoort die qua vorm en grootte veel weg heeft van een rijstkorrel. Toch wint orzo de laatste jaren aan populariteit, mede dankzij zijn veelzijdigheid. Je kunt het in de keuken namelijk op allerlei manieren gebruiken: van eenpansmaaltijd tot salades, en van soepen tot dampende pastaschotels.
In dit orzo recept zonder vlees gebruik je garnalen en spinazie als belangrijkste ingrediënten. De andere smaakmakers in dit recept komen vooral uit de Italiaanse keuken, zoals zongedroogde tomaten, basilicum en Parmezaanse kaas. Het is dan ook een makkelijk recept voor pescotariërs of voor wie simpelweg niet zo van vlees houdt.
Gezonde orzo met garnalen en spinazie
Deze orzo met garnalen en spinazie ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens hartstikke lekker en gezond. Garnalen hebben van zichzelf relatief veel eiwitten en weinig calorieën, dus erg fijn voor wie bewust met eten omgaat. Daarnaast zijn ze rijk aan omega-3 vetzuren en zink. Ook de spinazie doet hier een duit in het zakje, met zijn welbekende hoge gehalte aan ijzer, foliumzuur en antioxidanten.
Bovendien vullen de garnalen en spinazie elkaar qua smaak goed aan. De garnalen hebben een zachte textuur en zilte smaak, die goed past bij het aardse van de spinazie. Tot slot verbindt de orzo het gerecht tot een gebalanceerd hartig geheel met een zachte bite.
Pasta met garnalen en spinazie
Hoewel er veel recepten voor pasta met garnalen en spinazie zijn, zorgt juist de orzo in dit recept voor een heel eigen textuur en smaakbeleving. Een van de unieke eigenschappen van deze pastasoort is namelijk dat hij de saus beter absorbeert en daarmee zorgt voor een meer gebonden geheel. Ook heeft orzo van zichzelf een zachte bite die niet te vergelijken is met andere pasta’s, wat een gerecht toch net iets extra’s geeft.
Meer gerechten met orzo
Ben jij ook zo’n fan van orzo? Ik vind het een heerlijke pasta en heb er al vaak mee gekookt. Bekijk bijvoorbeeld eens deze orzo met garnalen en paprika voor net een andere variant van dit recept. Als je liever zonder vlees of vis kookt, dan moet je zeker deze makkelijke baked orzo met spinazie en mozzarella uit de oven eens proberen. Of wat dacht je van een vegetarische ratatouille orzo met burrata?
Geef een reactie