Deze pindakip met rijst en komkommer is een geweldige maaltijd voor elke dag van de week. Hij staat in nog geen twintig minuten op tafel en zit ook nog eens bomvol eiwit en vezels. Het geheim zit hem in het maken van je eigen pindasaus. Ik hoop dat ik je daarmee niet afschrik, want zelf pindasaus maken is zo ongelooflijk makkelijk en snel dat ik zeker weet dat jij hierna nooit meer een pot kant-en-klare pindasaus in je mandje gooit.

Er zijn verschillende redenen waarom ik het zelf maken van pindasaus als de beste optie beschouw:

  1. Verse ingrediënten: door pindasaus zelf te maken, heb je controle over de kwaliteit van de ingrediënten. Je kunt verse pinda’s, kruiden en specerijen gebruiken, wat resulteert in een veel smaakvollere saus dan kant-en-klare versies.
  2. Aanpassen naar smaak: wanneer je zelf pindasaus maakt, kun je de smaak aanpassen aan je eigen voorkeuren. Of je nu van mild en romig of pittig en krachtig houdt, je kunt de ingrediënten naar wens variëren. Kant-en-klare pindasaus is altijd super saai en blend (sorry not sorry) en zelfgemaakt heeft hij veel meer smaak.
  3. Geen conserveringsmiddelen of toevoegingen: commerciële pindasauzen bevatten vaak conserveringsmiddelen, kunstmatige smaakstoffen en toegevoegde suikers (en nog veel meer andere troep!). Bij het zelf maken kun je deze ongewenste toevoegingen vermijden en een gezondere, natuurlijkere saus creëren.

Meer recepten met kip

Ben je op zoek naar meer recepten met kip en rijst? Wat dacht je van deze snelle noodlebowl met kipgehakt en broccoli? Net zo snel en net zo lekker. Of deze orzo met pesto van courgette en kipgehaktballetjes. Je draait zelf je balletjes van kipgehakt en samen met de romige courgettesaus is dit een pasta om je vingers bij af te likken. Tot slot nog deze pasta bake met kip en aubergine: fantastisch, smaakvol en geschikt voor het hele gezin. Eet smakelijk!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

20 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2 pers.):
  • 150 gr zilvervliesrijst
  • 1 komkommer
  • 200 gr kipfilet
  • 2 el kipkruiden
  • 2 el pindakaas
  • 2 el ketjap
  • 150 ml kokosmelk
  • 50 ml water
  • handje ongezouten pinda’s
  • chiliflakes naar smaak
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse peterselie of koriander
WAT MOET JE DOEN:
  1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in reepjes. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet samen met de kipkruiden en een snufje peper en zout goudbruin. Snijd ondertussen de komkommer in schuine plakken en hak de peterselie fijn. Hak ook de pinda’s grof.
  3. Mix in een steelpan de pindakaas met de ketjap, kokosmelk (houd 2 el achter voor de garnering) en het water. Breng al roerend aan de kook totdat de pindasaus indikt. Let op: blijf goed roeren, hij koekt snel aan. Saus te dik? Voeg extra water toe.
  4. Verdeel de rijst, komkommer en kip over de borden. Top af met de pindasaus, kokosmelk, pinda’s, peterselie en eventueel wat chiliflakes.
  5. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept