Ik maakte voor het eerst kennis met lasagnette uit de welbekende pakjes uit de supermarkt. Maar wist je dat het heel makkelijk is om zelf lasagnette te maken zonder pakjes en zakjes? Ik ging voor een vegetarische variant. Deze lasagnette bolognese bevat vegetarisch gehakt, courgette, prei en verschillende kazen! Onder het motto ‘nooit teveel kaas’, is dit een geweldig lekker gerecht geworden. Het fijne aan dit gerecht is dat je eigenlijk heel weinig moeite hoeft te doen. Waar je bij lasagne heel geduldig de laagjes op moet bouwen, is dit bij deze lasagnette niet aan de orde. Je mikt alles eerst in de pan, daarna in de oven en daarna kun jij heerlijk smullen. Ga jij deze heerlijke vegetarische lasagnette proberen?

Meer inspiratie

Ben jij op zoek naar meer vegetarische inspiratie? Wat dacht je van deze orzo met bloemkoolsaus en bimi of deze gnocchi traybake met vega balletjes! Deze heerlijke recepten bewijzen maar weer dat vegetarisch eten helemaal niet saai hoeft te zijn!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3 pers.):
  • 125 gr lasagnebladen
  • 200 gr vegetarisch gehakt
  • 150 ml rode wijn (ik gebruik deze)
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 150 gr zoete cherrytomaten
  • 1 witte ui en 1 teentje knoflook
  • 1/2 bol mozzarella
  • 50 gr geraspte kaas
  • 50 gr pecorino
  • 1 tl oregano
  • verse basilicum
  • peper en (zee)zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de lasagnebladen in 5 minuten gaar. Blijf goed roeren zodat ze niet aan elkaar plakken.
  2. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit. Halveer de cherrytomaten
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg na een paar minuten het vegetarische gehakt toe en bak even mee. Voeg nu de prei toe samen met een klein scheutje water en laat even bakken.
  4. Haal de lasagnebladen uit de pan en snijd op een snijplank in stukken. Hou 1 kopje van het kookvocht achter.
  5. Voeg nu de courgette toe samen met de cherrytomaten, gezeefde tomaten, pecorino, rode wijn, het kookvocht, de knoflook, oregano en een flinke snuf peper en zout. Schep goed om en voeg vervolgens ook nog de lasagnebladen toe. Mix alles goed door elkaar.
  6. Vet een ovenschaal in en stort de lasagnette erin. Top af met de mozzarella, geraspte kaas en een snuf peper en schuif voor 10 minuten in de oven.
  7. Hak ondertussen de basilicum fijn. Serveer de lasagnette met de verse basilicum.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept

Ik maakte voor het eerst kennis met lasagnette uit de welbekende pakjes uit de supermarkt. Maar wist je dat het heel makkelijk is om zelf lasagnette te maken zonder pakjes en zakjes? Ik ging voor een vegetarische variant met vegetarisch gehakt, courgette, prei en verschillende kazen! Onder het motto ‘nooit teveel kaas’, is dit een geweldig lekker gerecht geworden. Het fijne aan dit gerecht is dat je eigenlijk heel weinig moeite hoeft te doen. Waar je bij lasagne heel geduldig de laagjes op moet bouwen, is dit bij deze lasagnette niet aan de orde. Je mikt alles eerst in de pan, daarna in de oven en daarna kun jij heerlijk smullen. Ga jij deze heerlijke vegetarische lasagnette proberen?

Meer inspiratie

Ben jij op zoek naar meer vegetarische inspiratie? Wat dacht je van deze orzo met bloemkoolsaus en bimi of deze gnocchi traybake met vega balletjes! Deze heerlijke recepten bewijzen maar weer dat vegetarisch eten helemaal niet saai hoeft te zijn!

Morbi vitae purus dictum, ultrices tellus in, gravida lectus.

Moeilijkheid

Makkelijk

Bereidingstijd

25 minuten

Social

WAT HEB JE NODIG (2-3):
  • 125 gr lasagnebladen
  • 200 gr vegetarisch gehakt
  • 150 ml rode wijn (ik gebruik deze)
  • 400 ml gezeefde tomaten
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 150 gr zoete cherrytomaten
  • 1 witte ui en 1 teentje knoflook
  • 1/2 bol mozzarella
  • 50 gr geraspte kaas
  • 50 gr pecorino
  • 1 tl oregano
  • verse basilicum
  • peper en (zee)zout
  • olijfolie
WAT MOET JE DOEN:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de lasagnebladen in 5 minuten gaar. Blijf goed roeren zodat ze niet aan elkaar plakken.
  2. Snijd de courgette in blokjes en de prei in ringen. Snipper de ui en pers het teentje knoflook uit. Halveer de cherrytomaten
  3. Verhit wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui. Voeg na een paar minuten het vegetarische gehakt toe en bak even mee. Voeg nu de prei toe samen met een klein scheutje water en laat even bakken.
  4. Haal de lasagnebladen uit de pan en snijd op een snijplank in stukken. Hou 1 kopje van het kookvocht achter.
  5. Voeg nu de courgette toe samen met de cherrytomaten, gezeefde tomaten, pecorino, rode wijn, het kookvocht, de knoflook, oregano en een flinke snuf peper en zout. Schep goed om en voeg vervolgens ook nog de lasagnebladen toe. Mix alles goed door elkaar.
  6. Vet een ovenschaal in en stort de lasagnette erin. Top af met de mozzarella, geraspte kaas en een snuf peper en schuif voor 10 minuten in de oven.
  7. Hak ondertussen de basilicum fijn. Serveer de lasagnette met de verse basilicum.
  8. Eet smakelijk en vergeet je gerecht niet te delen in je Instastory met de tag @easyculi!

Deel het recept